Papasakosime, kodėl konjako nereikėtų patiekti su citrina, šampano – su šokoladu, o degtinės – su marinuotais pomidorais.
Ko neužkandžiauti alkoholiu – patarimai / depositphotos.com
Ant Naujųjų metų švenčių slenksčio svarbu žinoti, kokie užkandžiai būtini ant stalo, o kokių geriau atsisakyti, kad vėliau nekiltų sveikatos problemų. Pasirodo, daugeliui populiarių skanėstų galioja griežtas draudimas – Mes išsiaiškino, ko iš tiesų negalima užkandžiauti alkoholiu.
Ko negalima užkandžiauti degtine
Maži sūdyti pomidorai, agurkai, grybai, lašiniai, lengvai sūdyta žuvis – yra populiariausi delikatesai prie tokio alkoholinio gėrimo kaip degtinė. Tačiau mitybos specialistai ir gastroenterologai teigia, kad tokie užkandžiai gali sukelti rimtų problemų.
Pavyzdžiui, kodėl nereikėtų užkandžiauti degtine su grybais Smidrai arba marinuoti grybai – yra pavojingas produktas. Užkandę jų degtine, rizikuojate susirgti alergija ar pykinimu, todėl jei norite grybų, geriau rinkitės baltuosius, pievagrybius ar smidrus.
Nedaugelis žmonių žino, kodėl nereikėtų užkandžiauti degtine melionuypač marinuotus ar konservuotus – bet kokie vaisiai kartu su stipriais alkoholiniais gėrimais sukelia vidurių pūtimą, pilvo pūtimą ir dieglius. Tas pats punktas paaiškina, ar galite užkandžiauti degtine su obuoliu – visiškai ne. Vaisius užkandžiui reikėtų pjaustyti tik tada, jei geriate baltąjį vyną.
Ko negalima užkandžiauti konjaku
Populiariausi konjako mėgėjų skanėstai yra šie citrina ir šokoladasTačiau abu šie produktai įtraukti į draudžiamų produktų sąrašą. Pirma, jie trikdo konjako skonį ir neleidžia mėgautis gėrimu. Labai dažnai citrina patiekiama su prastos kokybės konjaku, kad žmonės nepajustų apgaulės – dėl šios priežasties konjako negalima užkandžiauti citrina. Antra, šokoladas, pyragaičiai, saldainiai ir kiti saldumynai skrandyje ištirps pirmieji, nes gliukozė organizmui yra svarbesnė. Alkoholis bus paliktas „vėlesniam laikui”, to rezultatas – staigus insulino šuolis, greitas apsinuodijimas ir sunkus pagirios. Organizmas baigia smarkiai apsinuodyti alkoholio toksinais, o visas cukrus paverčiamas riebalų ląstelėmis.
Ko nevalia užkandžiauti prie vyno ir šampano
Moterys dažniausiai geria būtent tokį alkoholį – vyną ir šampaną, ypač Naujųjų metų išvakarėse. Todėl svarbu prisiminti, ko negalima užkandžiauti. bendros rekomendacijos susijusios su šokoladu, saldumynais ir ledais. Gydytojai aiškina, kodėl nereikėtų užkandžiauti šampanu su šokoladu – tai stiprus smūgis kasai, jei reguliariai praktikuosite tokius skanėstus, galite „užsidirbti” pankreatitą.
Nereikėtų užkandžiauti vynu ir šampanu sumuštiniai su ikrais, tuno salotos, pelėsiniai sūriai. Jei gaminote vištiena saldžiarūgščiame padaže arba kepta šonkauliukaituomet tokių patiekalų gėrimas turėtų būti sėkmingesnis nei šie du gėrimai.
Ko negalima užkandžiauti su viskiu
Sąrašas, ko negalima užkandžiauti prie tokios kategorijos alkoholio kaip viskis, yra praktiškai toks pat, kaip ir visi aukščiau išvardyti. Draudžiama saldumynai, pyragaičiai, aštrus maistas, kepta riebi mėsa, marinuoti agurkai ir marinatai, bet kokie patiekalai su acto padažu. Geriausiu atveju paprasčiausiai sugadinsite gėrimo skonį ir nepajusite visos „puokštės”, blogiausiu atveju – pajusite siaubingą jausmą ir baisią pagirią.
Anksčiau pasakojome, ką užkandžiauti prie viskio ir kito alkoholio.