Kaip vištienos sultinį paversti dar skanesniu: trys ingredientai, kuriuos pridėdavo mūsų močiutės

Sužinokime, ką ir kaip gaminti vištienos sultinį, kad sriuba būtų sodri, patrauklaus aromato ir tinkamo skonio.

Kaip vištienos sultinį padaryti skanesnį – kaip patiekalą gamino mūsų močiutės / depositphotos.com

Daugelis mano, kad išvirti vištienos sultinį – paprasta: tarkim, paimi vištieną, užpili vandeniu ir viskas paruošta. Iš tiesų yra keletas subtilybių. Kaip pagerinti vištienos sultinio skonį trimis paprastais ingredientais – papasakosime, kaip šį patiekalą virė mūsų močiutės.

Ką geriausia dėti į vištienos sultinį – kokias vištienos dalis naudoti

Sultiniui galite naudoti visą vištą arba vištos dalis, tačiau svarbu naudoti sriubos, o ne broilerių vištieną.

Sriubos paukštis – tai 2 metų ar vyresnė dedeklė višta. Ji yra kietesnė nei broilerių vištiena ir ilgiau verdama, tačiau iš jos gaminamas sultinys bus sodresnis ir tirštesnis.

Jei verdate visą vištą, turite iš jos pašalinti vidų ir riebalų perteklių, kitaip sultinys bus drumstas. Jei sultiniui imsite vištos dalis, tai gali būti liemuo, sparneliai, kojos ar šlaunelės su kaulu. Nereikėtų naudoti filė – iš jos sultinys neatsigers.

Ką dėti į sultinį, kad jis būtų skanesnis – trys nebrangūs ingredientai, dėl kurių sriuba taps tobula

Kad sultinys būtų puikus, burnoje kunkuliuojančio aromato ir tinkamo skonio, pakanka naudoti 3 ingredientus. Jie sustiprina subtilų vištienos skonį ir malonų aromatą:

Supjaustykite jį į 3-4 dalis ir pačioje virimo pradžioje kartu su vištiena sudėkite į puodą.

Nuo svogūno nuimamas tik viršutinis lukšto sluoksnis, tada jis kruopščiai nuplaunamas ir taip, tiesiai į likusį lukštą įdedamas į sultinį. Kodėl taip reikia daryti? Lukštai suteikia sultiniui auksinę spalvą, o pats svogūnas sustiprina vištienos skonį.

Morkas ir svogūnus iš sultinio reikėtų išimti likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos.

Ką dėti į vištienos sultinį, kad jis būtų gardesnis? Žinoma, krapų – jie labai harmoningai dera prie patiekalo. Žolelių įberkite baigiant virti, prieš patiekdami. Nedėkite daug krapų, kad jie nesutrikdytų sriubos skonio.

Kiek laiko virti vištienos sultinį? Apsišarvuokite kantrybe: vištienos sriuba bus verdama mažiausiai pusantros valandos. Be to, ji turėtų būti verdama ant mažos ugnies. Reikia stebėti: jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo, ji jau paruošta.

Ir dar pora subtilybių:

  • 2-2,5 litro vandens 1 kg mėsos;
  • mėsą ir kitus ingredientus reikia dėti tik į šaltą vandenį ir tik tada užvirinti, kad jie tolygiai įkaistų ir palaipsniui išleistų sultis;
  • sultinį sūdykite virimo pradžioje – druska skatina mėsos sulčių išsiskyrimą ir sriuba bus sotesnė.

Taip pat verdant iš sriubos reikia pašalinti putas – kad sultinys nebūtų kartus ir būtų skaidrus.

Anksčiau pasakojome, kokiame aliejuje geriau kepti – kokią klaidą daro daugelis žmonių.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius