Sužinokite, ar reikia maišyti kvietinę košę, kaip ją geriausia virti ir kaip – Mes straipsnyje.
Kaip virti kviečių košę / depositphotos.com
Mitybos specialistai teigia, kad kvietinė košė labai naudinga ne tik sportininkams (dėl sudėtyje esančio biotino), bet ir visiems kitiems žmonėms. Reguliariai ją vartodami galite pagerinti atmintį, pagreitinti smegenų veiklą, padidinti darbingumą ir koncentraciją. Be to, kviečių košė teigiamai veikia kraujo krešėjimą ir skatina žaizdų gijimą.
Mes papasakos, kaip virti kvietinę košę ant vandens trupinių ir ne mažiau skanią – ant pieno.
Kaip tinkamai išplakti kvietinę košę – parengiamasis etapas
Norint išvirti skanią košę, ją reikia tinkamai paruošti. Grūdus reikia kelis kartus nuplauti po tekančiu vandeniu, kol skystis taps skaidrus. Tada nuspręskite, ar košę virsite su vandeniu, ar su pienu.
Nesaldžią košę geriau virti ant vandens, tačiau saldžiam patiekalui rekomenduojame naudoti pieną arba pieno ir vandens mišinį. Paprastai 1 puodeliui kruopų reikia imti 3 puodelius skysčio, jei mėgstate klampią struktūrą, o trupininei košei užteks 2 puodelių vandens arba pieno.
Kaip virti kviečių košę ant vandens puode – receptas
Reikia paimti reikiamą kiekį kruopų, supilti jas į puodą, užpilti šaltu vandeniu arba pienu. Maišydami virkite košę, kol ji užvirs, tada sumažinkite ugnį ir toliau virkite 20-30 minučių, kol sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite košę 15-20 minučių virti uždengtą dangčiu. Indą galite papildomai apvynioti šiltu rankšluosčiu.
Kaip virti kvietinę košę daugiafunkcinėje viryklėje – technologija
Į multicookerio indą sudėkite kviečių kruopas, supilkite pieną arba vandenį, pasirinkite režimą „Košė” arba „Kruopos” ir virkite 35 minutes. Be to, galite 5-10 minučių įjungti „Šildymo” režimą, kad košė geriau prisitrauktų.
Jei norėtumėte naudoti bet kokį košės papildųJei ji nėra saldi, nesaldžiam patiekalui geriausia pasigaminti svogūnų ir morkų mišrainę. Nesaldžiam patiekalui optimalu gaminti svogūnų ir morkų apkepą, įberti druskos ir žolelių. Saldi košė bus skanesnė, jei į ją įdėsite šiek tiek sviesto, cinamono, kondensuoto pieno arba medaus.
Kaip virti kvietinę košę – proporcijos ir laikas orkaitėje
Paimkite indą, kurį galima dėti į orkaitę, supilkite į jį kruopas, tada supilkite pieną arba vandenį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros ir kepkite be dangčio 30-40 minučių. Sumažinkite temperatūrą ir toliau kepkite košę dar 10-15 minučių. Paragaukite košės – jei ji vis dar kieta, įpilkite daugiau skysčio, išjunkite orkaitę ir palikite patiekalą pastovėti.