Kodėl blynai nebūna purūs ir rudi: dažniausios klaidos

Paruošti tešlą blynams nėra sunku, tačiau ne visiems pavyksta iškepti tikrai purius ir skanius blynus. Pasirodo, net ir toks paprastas patiekalas turi savo paslapčių.

Blynelių gamyba gana paprasta, svarbiausia žinoti pagrindines darbo su tešla taisykles / nuotr. depositphotos.com

Lėkštės – tai patiekalas, nuo kurio daugelis šeimininkių pradeda pažintį su tešla. Paruošti fritiūrus paprasta ir greita, o rezultatas būna fantastiškas. Tačiau net ir tokią paprastą tešlą galima sugadinti, jei nežinosite kelių svarbių taisyklių.

Kodėl blynai viduje būna žali

Blynai būna sudrėkę, jei juos kepate ant labai didelės ugnies. Tokiu atveju jie sudega iš viršaus, bet nespėja iškepti iš vidaus. Idealius blynelius reikėtų kepti vidutinėje temperatūroje, artimoje minimaliai, ir tik po dangčiu.

Kodėl blynai krenta

Blynai gali apvirsti dėl kelių priežasčių. Pirma, jei tešla buvo per skysta. Tokiu atveju sitiją galima ištaisyti. Į tešlą įberkite šiek tiek miltų ir kiti blynai bus tankesni.

Be to, blynai gali sumažėti, jei naudosite kefyrą iš šaldytuvo. Kefyras tešlai turėtų būti kambario temperatūros arba šiek tiek šiltas. Nenaudokite kefyro iš šaldytuvo, nes blyneliai nebus purūs.

Dar viena priežastis, kodėl blynai krenta, yra šalta keptuvė. Tešlą puriems blyneliams reikėtų pilti tik ant karštos keptuvės.

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad keptuvėje be dangčio kepamos bulvytės gali apvirsti.

Ką daryti, kad blynai pakiltų

Kad blynai pakiltų, į tešlą būtinai įberkite sodos. Namų šeimininkių nuomonės, ar tai turėtų būti soda, ar ne, skiriasi. Vieni tvirtina, kad sodą reikėtų gesinti actu, o kiti įsitikinę, kad su šia užduotimi puikiai susidoros kefyras ir actas čia bus nereikalingas. Kad ir kurį variantą pasirinktumėte, bet kuriuo atveju sodos reikia. Jei sodos nėra, ją galite pakeisti tešlos plakikliu.

Be to, kad lietiniai pakiltų, juos reikia virti ant riebaus kefyro arba grietinės. Taip pat galite naudoti mieles.

Nuotrauka depositphotos.comNuotrauka depositphotos.com

Kodėl blynai nėra rududu

Jūsų blynai niekada neapskrus, jei tešlą pilsite į šaltą keptuvę. Kad blyneliai būtų rusvi, reikia kuo labiau įkaitinti keptuvę, lengvai patepti ją augaliniu aliejumi, sumažinti kaitrą iki minimumo ir tik tada pilti tešlą į keptuvę. Kepti reikia uždengus keptuvės dangtį.

Purių kefyro kepsnelių paslaptis

Kuo rūgštesnis bus kefyras, tuo labiau pūstos bus bulvytės. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad riebus kefyras suteiks tešlai daugiau skonio. Kad blyneliai būtų purūs, atskirai suplakite kiaušinius ir cukrų ir tik tada į tešlą supilkite šiltą kefyrą.

Norėdami pasigaminti purius blynelius, į kefyrą įmaišykite mielių. Galite naudoti sausas arba šviežias mieles. Paruošę tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite bent valandą pastovėti. Su kefyru ir mielėmis paruoštos lavašinės gaunasi pūstos, labai oro ir tikrai primena pūkus.

Kodėl blyneliai ant pieno nebūna purūs

Pienas nėra geriausias šio patiekalo ingredientas. Tiesa ta, kad pienas puikiai tinka blynams kepti, tačiau blyneliams patinka rūgšti aplinka. Jei norite pasigaminti purių blynelių, jums reikės kefyro arba riaženkos, bet ne pieno. Niekada nepagaminsite pūstų lietinių su pienu.

Jei tešlą vis dėlto užminkėte su pienu ir nenorite pasiduoti, padėtį galite pataisyti į pieną įmaišę maišelį sausų mielių. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir padėkite valandai į šiltą vietą, kad mielės galėtų veikti. Tokie blyneliai bus purūs. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad mielės yra vienintelis būdas padaryti blynus ant pieno purius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius