Ne kiekviena šeimininkė žino, kuo pakeisti sojų padažą marinatuose ar gaminant kitus patiekalus.
Kaip pakeisti sojų padažą / depositphotos.com
Net ne visi virėjai žino, iš ko iš tikrųjų gaminamas sojų padažas. Tikrasis sojų padažas gaminamas iš sojų pupelių, kviečių, druskos ir vandens. Pats produktas gaminamas fermentuojant sojų pupeles, veikiant tam tikram grybeliui.
Sojų padažas dažnai naudojamas įvairiems tikslams – ne tik suši gaminimui. Mes papasakos, kaip pakeisti sojų padažą mėsai, jei jo neturite šaldytuve.
Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip pasigaminti naminio majonezo pagal įvairius receptus.
Kuo galima pakeisti sojų padažą – alternatyvūs produktai
Natūralus azijietiškas padažas nėra greitai paruošiamas – prireikia kelių mėnesių, kol produktas įgauna tobulą skonį ir konsistenciją. Dėl šio daug darbo reikalaujančio proceso gaminti padažą namuose yra iššūkis. Geriausi sojų padažo pakaitalai yra panašiai fermentuoti padažai:
- Tamari – Tai toks pat padažas kaip ir sojų padažas, tik be kviečių ir mažiau sūrus. Jį galima naudoti suši, makaronams ir daržovėms.
- Vusterio padažas… produktas, kurio sudėtyje yra ančiuvių, melasos ir tamarindo. Jis turi aštresnį kvapą ir ne tokį aitrų skonį, todėl jei nesugalvojote, kuo pakeisti sojų padažą sparneliams, Vusterio padažas puikiai tinka.
- Žuvų padažas – sūrus, skaidrus skystis, pasižymintis koncentruotu skoniu ir stipriu specifiniu aromatu. Idealiai tinka sriuboms ar mėsai.
- Austrių padažas – tradicinis kinų virtuvės produktas, jis neturi stipraus skonio, todėl yra universalesnis nei sojų padažas. Jo geriausia dėti į vištienos ar jūros gėrybių patiekalus.
Jei staiga nė vienas iš siūlomų variantų jums netinka arba nesinori eiti į azijietiškų prekių parduotuvę, tiesiog pakeiskite sojų padažą valgomąja druska. Ji puikiai pakeis trūkstamą ingredientą, o kad skonis būtų dar intensyvesnis, įberkite žiupsnelį cukraus.
Kaip namuose pakeisti sojų padažą – padažo receptas
Kaip jau minėjome, namuose sunku pasigaminti tikro sojų padažo. Tačiau Mes rado receptą, pagal kurį galėsite pasigaminti padažą, kurio skonis primins „tą patį” azijietišką padažą.
Jums reikės:
- mėsos sultinio – 240 ml;
- obuolių sidro actas – 2 šaukšteliai;
- balzaminio acto – 2 šaukštai;
- cukraus – 0,5 šaukštelio;
- maltų baltųjų pipirų, malto imbiero, džiovintų česnakų, druskos – žiupsnelis.
Visus minėtus ingredientus reikia sudėti į vieną indą. Tada maišant užvirinti. Garinkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol skysčio puode sumažės perpus. Paskutinis akcentas – nuimkite nuo viryklės, visiškai atvėsinkite ir naudokite patiekalams.