Kas kepama pirmiau: svogūnai ar morkos

Daugeliui svogūnai ir morkos yra mėgstamiausias mėsos ar sriubos priedas. Tačiau ne visi žino, kaip juos tinkamai paruošti.

Kodėl svogūnų ir morkų nereikėtų kepti kartu – skaitykite Mes / nuotrauka: depositphotos.com

Svogūnai ir morkos yra dažniausias beveik visų karštųjų patiekalų priedas. Daržovių kepimas užima nedaug laiko, tačiau reikalauja daug įgūdžių. Ką kepti pirmiausia – svogūnus ir morkas? Skaitykite Mes patarimuose.

Ką kepti svogūnus ir morkas

Pirma, kepimas bet kokį maistą praturtina subtiliu skoniu. Net jei jūsų patiekalas gavosi „ne toks jau geras” – svogūnai jį prisotins karamelės skonio, o morkos jį pagardins. Tai reiškia, kad po kepsniu galite paslėpti savo kulinarines klaidas.

Antra, svogūnai ir morkos kepami norint pabrėžti, pavyzdžiui, mėsos ar bulvių skonį. Trečia, tai tiesiog gražiai atrodo ant patiekalo. O morkos suteiks sriubai tirštą oranžinę spalvą.

Ką kepti pirmiausia – svogūnus ir morkas?

Čia virėjų nuomonės išsiskiria. Vieni pirmiausia kepa svogūnus: 4-5 minutes ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami ir pagal skonį pridėdami kitų daržovių, įskaitant morkas.

Tačiau šiame recepte yra nisų: pavyzdžiui, verdant svogūnus kartu su kitomis daržovėmis išsiskiria garai. Jei turite nedidelę keptuvę ir kepsite svogūnus po dangčiu, kyla pavojus, kad svogūnai bus minkšti ir drėgni.

Kepimo garai yra svarbi priežastis, kodėl svogūnai kepami pirmiausia arba kodėl nereikėtų kartu kepti svogūnų ir morkų. Tačiau jei turite pakankamai vietos morkoms ir kitoms daržovėms ir galite išvengti garų, tuomet kepkite jas kartu su svogūnais.

Patyrę virėjai atskiria morkas ir svogūnus ir pirmiausia kepa svogūnus (kad jie būtų traškūs ir auksiniai), o paskui morkas, nes pastarosios išskiria sultis, o jos kenkia svogūnams.

Apkeptos morkos ir svogūnai į pagrindinį patiekalą dedami paskutiniame gaminimo etape.

Daugeliui žmonių taip pat kyla klausimas: kodėl pirmiausia kepami svogūnai, o paskui mėsa. Atsakymas tas pats – todėl, kad mėsa veikiama aukštos temperatūros išskiria daug sulčių, o jos gadina ir minkština svogūnus. Dėl to vietoj keptų svogūnų gausite troškintus svogūnus.

Tačiau geriausia, jei mėsą ir svogūnus kepsite skirtinguose induose.

Apskritai virėjai pataria nesureikšminti laiko ir sutelkti dėmesį į kvapą ir išvaizdą. Jei svogūnai pradeda maloniai kvepėti, nedelsdami nuimkite juos nuo viryklės.

Svogūnus kepti šeimininkams reikia skirtingo laiko – nuo 1 iki 3 minučių, priklausomai nuo to, kaip buvo įkaitusi keptuvė.

Kiek laiko trunka morkų kepimas? Morkų kepimas trunka apie 5-6 minutes, esant įkaitintai kaitlentei. Morkas taip pat galite kepti su svogūnų aliejumi.

Kad kepsnys nebūtų per daug karamelizuotas (saldus) arba per daug kartus, visada stebėkite ugnį ir maišykite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius