Kaip tinkamai iškepti vištienos kotletus ir kaip juos paruošti taip, kad artimieji prašytų dar – sužinokite Mes straipsnyje.
Kaip pasigaminti sultingus vištienos kotletukus / depositphotos.com
Kotletus galima gaminti iš įvairių ingredientų – mėsos, žuvies, paukštienos ir net daržovių. Vištienos kotletai laikomi vienais iš naudingiausių, nes vištieną daugelis mitybos specialistų pripažįsta kaip dietinę. Mes papasakos, kaip iš keptuvėje sumaltos vištienos pasigaminti sultingus vištienos kotletus.
Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip pagaminti kotletus be mėsmalės.
Kokių prieskonių dedama į vištienos kotletus ir kokia dar paslaptis?
Patyrę virėjai įvardija kelis pagrindinius nisus, kuriuos žinodama kiekviena šeimininkė galės iš maltos vištienos pagaminti erdvius kotletus:
- teisingos proporcijos – 1 kg maltos mėsos įdėkite ne daugiau kaip 2-3 kiaušinius ir 250 g duonos;
- skanūs priedai – būtinai įdėkite piene išmirkytos duonos, svogūnų ir šiek tiek sviesto;
- geriausias mėsos gabalas – jei perkate mėsą, kotletams nenaudokite gabalų be odos;
- maltos mėsos magija – prieš gamindami ją susmulkinkite rankomis, o išminkę palikite 20-30 minučių;
- kokybiškas kepimas – kotletus reikėtų kepti tik stipriai įkaitintoje keptuvėje ir po dangčiu kepti ant silpnos ugnies.
Kulinarai taip pat rekomenduoja į maltinukus įdėti smulkintų žolelių, malto česnako ir kitų prieskonių. Svarbiausia nepersistengti, antraip kotletai bus kieti.
Sultingi vištienos kotletai – klasikinis receptas
Pagal šį receptą galėsite pagaminti vištienos kotletus, kurie pradžiugins visą šeimą.
Jums reikės:
- vištienos filė – 500 gr;
- svogūnas – 2 vnt;
- sviestas – 40 g;
- balta duona – 100 g;
- pieno – 200 ml;
- džiūvėsėliai – 100 gr;
- kiaušiniai – 1 vnt;
- augalinis aliejus;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Supjaustykite svogūnus, pakepinkite svieste, kol taps auksiniai. Baltos duonos trupinius užpilkite pienu ir palikite 5 min. Vištienos filė, svogūnus ir duoną pertrinkite per mėsmalę. Sudėkite maltą mėsą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių, išmaišykite, išsukite ir palikite 30 minučių. Iš maltos mėsos suformuokite kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose, sudėkite ant įkaitintos keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių 2-3 minutes, tada uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir patiekalą paruoškite.