Neskubėkite išmesti: kaip išsaugoti viduje žalią pyragą ir užbaigti kepimą

Šiame straipsnyje sužinosite, ką daryti su kepiniais po kepimo orkaitėje ir kaip pabaigti kepti žalią pyragą, jei jis dar tebėra orkaitėje arba jau atvėsęs.

Pavojinga valgyti pyragą, kurio vidus žalias, todėl turėtumėte baigti jį kepti / depositphotos.com nuotr.

Kvapnūs pyragai vargu ar ką nors paliks abejingą. Šis skanus patiekalas dažnai laikomas patyrusios šeimininkės vizitine kortele. Tačiau kartais pasitaiko, kad pyragas būna žalias. Viduje esanti neiškepusi tešla sugadina visą patiekalą.

Nereikia nusivilti anksčiau laiko, viską galima pataisyti. Toliau papasakosime, ką daryti, jei pyragas viduje žalias. Tačiau pirmiausia apžvelkime pagrindinius dalykus.

Kaip sužinoti, ar pyragas jau paruoštas – tikslus metodas

Pirmas dalykas, kurį turėtumėte žinoti apie kepimą, yra tai, kad niekada neturėtumėte tikėti griežtais receptuose nurodytais laiko terminais. Viskas priklauso nuo jūsų orkaitės našumo, miltų kokybės, vandens kietumo ir net kiaušinių šviežumo.

Norėdami patikrinti, ar pyragas jau paruoštas, galite:

  • Naudokite medinį iešmelį arba ploną peilį. Tiesiog įsmeikite jį į pyrago vidurį ir ištraukite. Jei ant iešmelio ar peilio liko žalios tešlos gabalėlių, pyragą reikia kepti šiek tiek ilgiau.
  • Švelniai paspauskite pyrago centrą. Jei paspaudus ant tešlos neatsiranda įdubimų, o pyragas greitai grįžta į „pradinę formą”, galite išjungti orkaitę – patiekalas paruoštas.
  • Įvertinkite pyragą viziai. Jei ant jo viršaus matote tolygiai auksinę plutą, kuri parudavo, pyragas greičiausiai jau iškepęs ir paruoštas.

Visada patikrinkite pyragą kepimo metu, nes jis gali paprasčiausiai sudegti dar nebaigęs kepti arba gali būti neiškepęs, o jūs jau išjungėte orkaitę.

Ką daryti, jei pyragas viduje žalias, bet neatvėsęs

Jei vis dėlto supratote, kad pyrago viduje liko neiškepusios tešlos, turite keletą galimybių išgelbėti padėtį. Išbandykite vieną iš šių variantų, tačiau neišjunkite orkaitės ir neišimkite pyrago visiškai:

  • Nedelsdami grąžinkite pyragą į orkaitę ir šiek tiek pakelkite temperatūrą, nukrypdami nuo recepte nurodytos normos. „Express bake” padės pyrago viduje esančiai tešlai iškepti, tačiau stebėkite, ar nesudegs dugnas.
  • Jei pyrago viršus parudavęs, o vidus žalias, uždenkite jį folija arba kepimo popieriumi. Leiskite pyragui baigti kepti.

Tie patys metodai padės susidoroti su sitija, kai reikia išsaugoti beveik paruoštą patiekalą, ir suprasti, ką daryti, jei pyragas viršuje nėra iškepęs.

Neskubėkite iš karto išimti pyrago iš orkaitės / nuotr. depositphotos.comNeskubėkite iš karto išimti pyrago iš orkaitės / nuotr. depositphotos.com

Ką daryti, jei pyragas neiškepė ir neatvėso

Tačiau jei pyragas neiškepęs ir atvėsęs, jums padės visai kiti gelbėjimosi triukai. Pirma, turėtumėte leisti pyragui visiškai atvėsti. Tiesą sakant, tai gali išspręsti jūsų problemą. Reikalas tas, kad kreminės ir sūrios tešlos rūšys gali „baigti kepti” kambario temperatūroje. O jei tokiam pyragui leidžiama pastovėti, jis iš tikrųjų gali tapti iškepęs, o ne skystas.

Tačiau jei pyragas atvėso ir viduje yra žalias, reikia vėl įjungti orkaitę ir pabandyti jį baigti kepti. Tai paprasta, patikrinkite, ar pyragas iškepęs pirmiau aprašytais būdais, ir įsitikinkite, kad kraštai ir dugnas nėra apdegę.

Kodėl kefyro pyragas neiškepa

Dažniausiai problema dėl neapdoroto pyragų centro iškyla tada, kai recepte yra kefyro. Dėl rūgštingumo kepimo procesas sulėtėja. Pabandykite į tešlą įmaišyti sodos arba raugo, tada pyragas iškeps greičiau.

Be to, atsižvelkite į tai, kad kefyre yra daugiau skysčio nei kituose ingredientuose. Todėl pailginkite šios rūšies tešlos kepimo laiką, nes jai iškepti reikia daugiau laiko.

Ką daryti, jei biskvitas neiškepė viduje

Sausainių tešla yra gana kaprizinga. Neretai pasitaiko problemų. Prieš kepdami biskvitą įsitikinkite, kad nepasirinkote per gilios formos. Jei ji bus per didelė ir per aukšta, biskvito vidurys neiškeps.

Vos ne kiekviena šeimininkė bent kartą gyvenime bandė išsiaiškinti, ką daryti, jei biskvitas neiškepė viduje. Jei esate tarp jų, pabandykite sumažinti orkaitės temperatūrą maždaug 15 laipsnių ir kepkite tešlą šiek tiek ilgiau, nei nurodyta recepte.

Ką daryti, jei pyragas neiškepa viršuje / nuotrauka depositphotos.comKą daryti, jei pyragas neiškepa ant viršaus / nuotr. depositphotos.com

Ką daryti, jei pyragas neiškepa viduje daugiafunkcinėje keptuvėje

Kepimas multicooker keptuvėje yra populiarus pyragų kepimo būdas. Jis praverčia, kai namuose neturite orkaitės arba nenorite įjungti orkaitės dėl karščio. Tačiau jei pyragas neiškepa multicooker keptuvėje, reikia veikti greitai.

Nedelsiant grąžinkite nepakankamai iškepusį pyragą atgal į daugiafunkcinį keptuvą ir pasirinkite specialų režimą, pavyzdžiui, „Kepti” arba „Kepėjas” (pavadinimai gali skirtis, viskas priklauso nuo prietaiso modelio). Pasirinkę kepimo režimą, nustatykite laikmatį 10-15 minučių. Per šį laiką tešla baigs kepti, bet jei vis dar abejojate, tiesiog palikite pyragą uždarytoje multicooker keptuvėje, taip jis tikrai „pasieks” parengtį.

Ar galima valgyti žalią pyragą – atsakymas jus nustebins

Ne visi supranta žalio pyrago pavojų, ypač jei jame yra kiaušinių. Valgyti nepakankamai iškeptą pyragą yra gana pavojinga, nes žaliuose ingredientuose yra tokių bakterijų kaip salmonelės. Be to, galite susirgti banaliais virškinimo sutrikimais. Jūsų skrandis gali sustoti, o tai visada nemalonu.

Todėl nerizikuokite ir valgykite tik keptus pyragus. Aukščiau aprašyti metodai padės jums užtikrinti, kad jie niekada neliktų žali.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius