Niekada nemarinuokite kebabų: 3 būdai, kaip mėsą paversti nuodais

Marinatas kebabui yra svarbus komponentas, lemiantis jo skonį ir sultingumą. Tačiau yra ingredientų, kurių nerekomenduojama dėti į marinatą, taip pat yra paaiškinimas, kodėl nereikėtų marinuoti mėsos aliuminio patiekaluose.

3 blogiausi marinatai kebabams / russianpulse.ru nuotr.

Šašlykai yra vienas populiariausių ir gardžiausių mėsos patiekalų, o norint sukurti puikų skonį labai svarbu pasirinkti tinkamą marinatą. Tačiau yra tam tikrų ingredientų, kurių nerekomenduojama dėti į kebabų marinatą.

Beje, jei ruošiatės kepti kebabus, bus naudinga žinoti, kaip išplauti aliejaus dėmę ant drabužių.

Ko nedėti į kebabų marinatą – blogiausi variantai

Šie ingredientai gali tiesiog sunaikinti mėsos skonį ir paversti ją gumine mase:

  • actas;
  • majonezas;
  • kefyras.

Su actu lengva persistengti ir mėsa įgaus nemalonų rūgštumą. Ekspertai taip pat teigia, kad nuomonė, jog actas minkština mėsą, yra klaidinga. Išskyrus rūgštį, kuri pati savaime yra nesveika, actas mėsai nieko nedaro. Jei vis dar pasisakote už rūgštį kebabe, į marinatą įmaišykite citrinos. Ji, be kita ko, suteiks egzotiško skonio.

Riebus majonezas plius riebi mėsa – pankreatitas ir keli centimetrai liemens. Tausokite savo kepenis ir kasą, nemarinuokite kebabams skirtos mėsos majoneze.

Su kefyru Ne viskas jau taip aišku. Kefyro kebabas iš tiesų gaunasi skanus, tačiau ekspertai įsitikinę, kad tokia mėsa visiškai nesveika. Mėsa kartu su kefyru trukdo įsisavinti geležį ir baltymus.

Kodėl negalima marinuoti mėsos aliuminio induose – geležies draudimas

Aliuminio indai turi tam tikrų savybių, kurios gali turėti įtakos mėsos marinavimo procesui. Tokiuose induose veikiant rūgščiai išsiskiria nuodingos medžiagos. Tai dar viena priežastis marinatui nenaudoti acto. Ar galima aliuminio puode gaminti marinatą be acto? Taip, jei marinatas nėra rūgštus, jokių problemų. Beje, šis draudimas taikomas ir metaliniams indams.

Kokiuose induose geriau marinuoti kebabus:

  • emaliuoti;
  • stiklas;
  • keramikos;
  • molio.

Svarbu. Marinavimo metu mėsą geriau laikyti šaldytuve, kad nesidaugintų bakterijos.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius