Kai kuriais atvejais dešreles reikėtų išmesti.
Dešrų gaminiai mūsų šalyje skirstomi į kelias rūšis / nuotr. pixabay.com
Be abejo, pati natūraliausia dešra yra ta, kuri pagaminta namuose, ir tikrai žinote, kad joje yra tik kokybiškos mėsos ir prieskonių. Tačiau ne visada yra laiko tokiam patiekalui pasigaminti. Dažniausiai šį produktą tenka rinktis parduotuvėje. Šiuo atveju labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kas parašyta etiketėje.
Ukrainoje yra įvairių produkto rūšių, o sudėtis priklauso nuo to, kuriai iš jų produktai priklauso. Štai kokios rūšies gali būti mėsos gėrybės:
- pirmoji klasė;
- antroji klasė;
- aukščiausia klasė pagal valstybinį standartą (GOST).
Pirmos ir antros rūšies dešrelėse gali būti krakmolo, mononatrio glutamato, skonio stipriklių, emulsiklių ir stabilizatorių. Aukštesnės rūšies mėsos gaminiuose, pagamintuose pagal GOST, šių priedų neturėtų būti, tačiau juose gali būti askorbo rūgšties, rūkymo medžiagų ir natrio nitrito.
Kuri dešra yra natūraliausia
Ekspertai mano, kad kokybiška „virta” dešra yra natūraliausia ir mažiausiai pavojinga. Skirtingai nei rūkytos ir pusiau rūkytos dešros, ji pereina mažiau apdorojimo etapų – nėra kepama ar rūkoma, todėl produktas nėra prisotintas kancerogenų.
Nepaisant to, kad „virtos” laikomos mažiausiai pavojingomis, jų nereikėtų valgyti daug. Rekomenduojama per dieną suvalgyti 50 g šio produkto.
Tai, kas parašyta ant produkto pakuotės, ne visada sutampa su tuo, kas iš tikrųjų yra produkto sudėtyje. Jei abejojate nusipirkto produkto kokybe, galite jį išbandyti namuose.
Kaip patikrinti, ar dešra tikra, ar ne – paprasti patarimai ir gudrybės
Yra elementarus būdas išsiaiškinti, ar „virta” dešra tikrai kokybiška, ar gamintojas ką nors apgavo.
Supjaustykite ją kubeliais, sudėkite į stiklinę ir užpilkite švariu vandeniu. Geras produktas nuskęs, o blogas – plūduriuos. „Virto” gabaliukai plūduriuos, jei produkte yra polifosfatų, sojos skaidulų arba krakmolo. Šių komponentų neturėtų būti brangių veislių produktuose.
Kaip patikrinti dešros kokybę namuose – dar vienas būdas
Labai lengvai galite sužinoti, ar „virtoje” dešroje yra krakmolo – tereikia ant supjaustyto dešros gabalėlio užlašinti kelis lašus jodo ir palaukti 2-3 minutes. Jei jodas nusidažo mėlynai arba juodai, vadinasi, produkte yra daug krakmolo.
Net ir natūralų produktą nuo padirbto nesunku atskirti viziai – pjaustant aiškiai matyti, kad yra atskiri riebalų ir mėsos sluoksniai. Kokybiškas gaminys turėtų turėti ne per daug ryškų mėsos aromatą ir skonį, taip pat prieskonius. Neturėtų būti jokių pašalinių kvapų ar skonių. Jei produkto spalva per ryški, ji taip pat turėtų kelti nerimą.
Kaip patikrinti dešrelių šviežumą
Nešviežias produktas gali tapti gleivėtas. Taip pat pakinta kvapas, skonis ir spalva. Jei produkto kvapas tapo nemalonus, pavyzdžiui, rūgštus, jį reikėtų išmesti į šiukšlių dėžę. Tą patį geriau padaryti ir tuo atveju, jei pasikeitė mėsos gaminio spalva.
Anksčiau Mes išsiaiškino, kaip išsirinkti gerą dešrą.