Kodėl ryžius reikia kepti prieš gaminant: gudrybė, dėl kurios patiekalas bus skanesnis

Dėl šios gudrybės jūsų patiekalai taps daug skanesni – tiesiog pakepinkite ryžius prieš gamindami.

Ar galima ryžius kepti prieš virimą / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com

Ryžiai yra populiarus garnyras prie mėsos, žuvies ir daržovių. Nedaugelis žino, kad jį galima padaryti dar skanesnį, jei pritaikysite vieną gudrybę. Sužinokite, kodėl ryžiai prieš verdant apkepami ir kaip tai paveikia patiekalo skonį.

Kodėl ryžius reikia kepti prieš verdant

Ryžiai kepami prieš virimą, kad taptų trapūs. Kepimo metu grūdai tampa kvapnūs ir gerai atsiskiria vienas nuo kito. Išvirus tokie ryžiai nesulipsta, o tai labai svarbu ruošiant plovą.

Tai reiškia, kad nereikėtų kepti kruopų košėms, suktinukams ir kitiems patiekalams, kur reikia tankių ir lipnių ryžių. Taip pat nekepkite apvalių grūdų veislių ryžių – jie netaps trapūs.

Kaip kepti ryžius prieš kepimą / nuotrauka depositphotos.comKaip kepti ryžius prieš virimą / nuotr. depositphotos.com

Kaip kepti ryžius plovui

Prieš kepdami ryžius nepamirškite jų kelis kartus nuplauti. Tuomet išverskite juos ant durtuvo ir nusausinkite visą vandenį. Įkaitinkite keptuvę su keliais šaukštais aliejaus ir sudėkite kruopas vienu sluoksniu. Kepkite kelias minutes, reguliariai pamaišydami. Grūdai turi tapti sausi ir skaidrūs.

Po to ryžius užpilkite verdančiu vandeniu arba perkelkite į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite, kol bus paruošti (15-20 minučių), ir patiekite. Kad košė būtų skani, virimo pradžioje ją pasūdykite.

Atminkite, kad nėra universalios instrukcijos, kaip tinkamai kepti žalius ryžius. Jei norite, kruopas galima kepti be aliejaus arba pridėjus daržovių kepimo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius