Viena gudrybė padės jums paruošti gardų garnyrą.
Kaip ir kiek virti grikius – patarimai / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com
Grikius nėra sunku išvirti, daug sunkiau padaryti taip, kad košė galiausiai gautųsi traški, aromatinga ir maistinga. Norint tai padaryti, reikia laikytis kelių patarimų – sužinokite, kaip teisingai virti grikius ir ko reikia pridėti į vandenį.
Kaip virti grikius ant vandens puode
Jei reguliariai perkate paprastas kruopas dideliuose kilograminiuose maišuose, geriau jas virti puode. Šiai technologijai pageidautina rinktis indą storomis sienelėmis – jis tolygiai paskirsto temperatūrą ir neleis grikiams sudegti ar likti nepakankamai išvirusiems.
Prieš pradedant virti kruopas reikėtų kelis kartus perplauti vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus ir dulkes. Tada sudėkite jas į puodą, užpilkite švariu geriamuoju vandeniu, uždenkite dangčiu ir virkite grikius, kol vanduo užvirs ant vidutinės ugnies. Kai pamatysite, kad vanduo užvirė, ugnį reikia sumažinti iki minimumo ir įberti pusę arbatinio šaukštelio druskos. Taip pat nepamirškite, kiek laiko virti grikius – paprastai užtenka 20-25 minučių, kad išvirtų tobula košė.
SVARBU: Niekada nemaišykite kruopų šaukštu ar mentele, kitaip jos sudegs arba išvirs netolygiai.
Kaip virti grikius su sviestu
Ne visos šeimininkės gamindamos tokias kruopas naudoja sviestą, tačiau jei norite gauti tikrai skanų garnyrą, geriau šį įprotį pakeisti. Kaip virti grikius, nėra nieko sudėtingo – proporcijos labai paprastos. 1 puodeliui kruopų reikia sunaudoti 2 puodelius geriamojo vandens, jei norite, kad košė gautųsi tiršta ir sausa. Mėgstantiems klampią konsistenciją patariame įpilti daugiau skysčio – 2,5-3 puodelius.
Sviesto geriau dėti pabaigoje, kai grikiai jau bus visiškai išvirę. Tiesiog tuo metu, kai išjungsite ugnį, įdėkite sviesto, išmaišykite, puodą uždenkite dangčiu ir uždenkite rankšluosčiu. Būdami šilumoje ir patogioje vietoje, grikiai sugers sviestą ir padidins savo tūrį, pasirodys sultingi ir maistingi.
Naudinga gyvenimo gudrybė: Jei abejojate kruopų kokybe, prieš kepdami galite jas 3-5 minutes džiovinti ant sausos keptuvės, tada jos tikrai bus traškios.