Vištienos filė bus sultinga ir aromatinga: ką dėti į puodą

Sužinokite, kiek laiko virti mėsą ir kiek vandens įpilti.

Kaip paruošti vištienos filė, kad ji būtų sultinga / koliažas Mes, nuotr. depositphotos.com

Virta vištienos filė dažnai naudojama salotoms ir dietinei mitybai. Tai skanus ir mažai kaloringas produktas, tačiau gana įnoringas. Jei ją neteisingai išvirsite, mėsa bus gumos skonio.

Išsiaiškinome, kiek reikia virti vištienos filė ir ką dėti, kad ji būtų malonaus skonio.

Kiek laiko virti vištienos filė, kad būtų sultinga

Kiek laiko virti filė, priklauso nuo jos dydžio. Jei tai nedidelis gabalėlis, sveriantis iki 200 g, pakanka jį virti 15 minučių po išvirimo. Jei mėsos yra daug, reikės maždaug 1,5 kg. 25 min..

Virtos vištienos paruošimą galite patikrinti peiliu. Jei pjūvis visiškai baltas, be rausvo atspalvio, patiekalas paruoštas.

Kaip virti vištienos filė ir ką dėti į puodą

Jei naudojate šaldytą mėsą, pirmiausia atšildykite šaldytuve, nes priešingu atveju po gaminimo ji bus per daug išdžiovinta.

Mėsą sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, jei norite gauti aromatingą, sodrų sultinį. Jei filė verdate tik salotoms, užpilkite ją verdančiu vandeniu. Tuomet vištiena greitai iškeps išorėje ir išlaikys sultis viduje.

Užvirus į puodą įberkite prieskonių, kurie suteiks patiekalui aromato. Tai gali būti juodieji arba prieskoniniai žirneliai, pora česnako skiltelių, pusė svogūno, lauro lapas.

Patarimas: mėsos skonis bus daug geresnis, jei ją kepsite kepimo rankovėje. Sudėkite filė į maišelį kartu su mėgstamais prieskoniais, citrina ar daržovėmis (žaliomis morkomis, svogūnais, česnakais). Sandariai užriškite ir virkite verdančiame vandenyje. Taip vištiena sugers kuo daugiau skonio.

Mėsą virkite ant vidutinės ugnies po dangčiu 15-25 minutes ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros tame pačiame vandenyje. Jei laikysitės šių patarimų, filė garantuotai bus sultinga ir aromatinga.

Anksčiau taip pat rašėme, kaip iškepti sultingą vištieną orkaitėje puikiame naminiame marinate.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius