Neskubėkite į parduotuvę: netikėtos galimybės pakeisti krakmolą receptuose

Daugumoje receptų nenaudojant krakmolo, nesunku išsiversti su produktais, kurių tikrai turite savo virtuvėje.

Kaip pakeisti krakmolą patiekaluose / nuotrauka depositphotos.com

Krakmolas – daugelio patiekalų, padažų ir desertų pagrindas. Tačiau kartais jo trūkumą aptinkame jau gaminimo procese. Neskubėkite į prekybos centrą, nes visada yra alternatyva.

Anksčiau Mes pasakojo, kaip kepant pakeisti mieles, o šiandien atskleisime, kaip recepte pakeisti krakmolą.

Krakmolo dedama į patiekalus tirštinimui. Būtent dėl šios savybės be jo neapsieina dauguma padažų, mėsos ir uogų įdarų bei kremų. Patyrę virėjai žino, kuo recepte galima pakeisti bulvių krakmolą. Kartu kiekvienu atveju reikėtų naudoti skirtingą alternatyvą.

Kuo kepant galima pakeisti krakmolą?

Kepant dažniausiai dedama iki dviejų šaukštų krakmolo. Tuo pačiu metu jo funkciją puikiai atlieka vienas vištos kiaušinis mažas dydis.

Be to, saldiems kepiniams vietoj krakmolo naudojamas krakmolas. kokosų drožlės. Tačiau prieš tai juos reikia sumalti trintuvu iki miltelių pavidalo. Šis variantas, beje, puikiai tinka, jei norite kuo nors pakeisti krakmolą sūrio pyraguose. Išimtis, jei nemėgstate kokoso skonio ir kvapo, nes čia jis bus juntamas.

Yra dar vienas greitas hakeris – krakmolą galite pakeisti kepiniuose avižiniai miltai. Galite naudoti paruoštus miltus arba pasigaminti juos sumalę avižinius dribsnius.

Kaip pakeisti krakmolą padaže?

Daugumos padažų receptuose yra šis ingredientas. Tačiau net ir šiuo atveju yra alternatyva – parašykite, kuo pakeisti krakmolą, kad padažai būtų tirštesni.

Padažas sutirštinamas vietoj krakmolo miltai. Galima naudoti ir kvietinius miltus, kurių kiekį reikia koreguoti gaminimo metu pagal padažo konsistenciją.

Kuo farše galima pakeisti krakmolą?

Dažniausiai krakmolas naudojamas uogų įdarams. Pagrindinis triukas – išsaugoti uogų vientisumą klampiame padaže. Krakmolo dedama būtent dėl klampumo, ypač ruošiant vyšnių įdarą blynams, pyragams ir pyragaičiams.

Krakmolą vyšnių įdarui galima pakeisti keliais būdais. Tirštumo funkciją puikiai atlieka kukurūzų, grikių, rugių arba avižų miltai. Įmaišykite pagal krakmolo principą, tačiau kontroliuokite proporcijas, atsižvelgdami į gaunamą konsistenciją.

Kartu krakmolo dedama ne tik į uogų ir vaisių įdarus, bet ir į mėsos įdarus. Čia kulinarai pabrėžia atskirą gyvenimo gudrybę, nei mėsoje pakeisti krakmolą. Į faršą įmaišykite šiek tiek vandenyje praskiestos želatinos arba agaro agaro. Tuomet mėsos kukuliai ar kotletai bus tobulos formos.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius