Grikius virti gana lengva, ypač jei žinote keletą naudingų paslapčių.
Grikiai yra labai naudingi ir tinkami net tiems, kurie laikosi dietos nuotr. depositphotos.com
Grikiai – gana dažnas patiekalas kasdienėje mityboje. Jis labai naudingas ir tinka net tiems, kurie laikosi dietos.
Pateiksime paprastas taisykles, kurios jums pravers gaminant grikių košę.
Anksčiau Mes rašė apie tai, kaip skaniai išvirti grikių košę.
Kaip virti grikius maišelyje – greičiausias paruošimo būdas
Toks paruošimas tiks tiems, kurie turi mažai laiko. Paimkite vieną maišelį grikių, 1,5 l vandens, druskos ir sviesto. Į puodą supilkite vandenį, kai užvirs, pasūdykite ir sudėkite maišelį grikių. Taip be dangčio ant silpnos ugnies virkite apie 15 min. Po to išimkite maišelį ir palaukite, kol vanduo nubėgs. Maišelį perpjaukite, grikius sudėkite į lėkštę ir įdėkite sviesto.
Kaip virti grikius ant vandens – proporcijos
Patiekalas ruošiamas santykiu 1:2, t. y. stiklinė kruopų – 2 stiklinės vandens. O jei norite tirštesnės grikių košės, imkite daugiau vandens – iki trijų stiklinių.
Kaip virti grikius puode, kad nepriliptų prie dugno
Sudėkite grikius ir vandenį į puodą. Užvirę sumažinkite kaitrą iki mažos. Išjunkite po 20 minučių – tiek laiko verda grikiai.
Galite kruopas įmesti į verdantį vandenį ir virti iki 20 minučių ant silpnos ugnies, košės nemaišykite.
Grikiai daugiafunkcinėje viryklėje – kaip juos virti
Gaminti grikius multicooker keptuvėje yra greita ir paprasta. Į multicookerį įdėkite puodelį grikių, užpilkite vandeniu ir įberkite šiek tiek druskos. Virkite „kruopų” režimu 30 minučių. Kaip pažymėjo virtuvės šefas ir virėjas Eugenijus Klopotenka, būtent multicooker režime grikiai išeis trupūs.
Klopotenko taip pat papasakojo, kaip virti mirkytus grikius. Pasak jo, tai savotiškas gyvenimo būdas. Grikius reikia mirkyti vandenyje 5-6 valandas. Tai galima daryti ir per naktį. Jis pažymėjo, kad vandens reikia kaip ir verdant – proporcija 1:2. Jei skystis nevisiškai įsigeria – jį nukoškite.