Kavos virimo aparatas ar turbininis kavos virimo aparatas: koks yra geriausias kavos ruošimo būdas?

Kokioje viryklėje virti kavą ir kaip kavą ruošti kavos aparatu – paprasti patarimai Mes.

Kad gėrimas turbinoje būtų žvalus – įpilkite į jį šiek tiek šalto vandens / Mes

Daugeliu atžvilgių kavos skonis priklauso nuo jos paruošimo būdo ir sugaišto laiko. Išsiaiškinkime, koks yra geriausias kavos virimo būdas.

Kas geriau – kavos aparatas ar kavos puodelis

Išsirinkite specialią turbą arba kubilą (puodelį kavai virti). Tačiau kad gėrimas būtų sotus ir nesugadintų jums dienos, kavos pupeles reikėtų sumalti prieš pat ruošiant kavą.

Kaip ruošti kavą turbinoje

Kavą turbinėlėje reikia ruošti tol, kol ji pradės virti. Sumažinkite viryklės kaitrą, kol pasirodys grietinėlė. Patartina nepažeisti kremos, kad būtų išsaugotas skonis.

Kad gėrimas būtų linksmesnis – įpilkite į jį šiek tiek šalto vandens. Turbinos paplekšnojimas šaukšteliu iškart po virimo padeda nusėsti tirščiams.

Kuris kavos aparatas gamina geriausią kavą

Vietoj turbinos daugelis žmonių renkasi geizerinį kavos aparatą – būtent tokį, skirtą kavai virti. Jo darbo esmė yra garai – verdantis vanduo natūraliu slėgiu kyla į sietelį su kavos pupelėmis: vanduo prisotinamas kavos aromato ir surenkamas viršutiniame skyriuje.

Geizerinį kavos aparatą galima atpažinti iš išskirtinio briaunoto smėlio laikrodžio formos indo. Vidutiniškai (priklausomai nuo modelio) jame telpa iki 12 puodelių.

Geizerio kavos aparatas – kaip paruošti kavą

Skirtingai nei turbininiame kavos aparate, kavos ruošimą geizeriniu kavos aparatu sudaro tik trys žingsniai. Pirmiausia į apatinį skyrių įpilama šalto vandens, tada prietaisas pastatomas ant kaitlentės ir laukiama, kol vanduo užvirs.

Šiuo atveju nereikia nuolat stebėti proceso, nes nėra pavojaus, kad kava „išbėgs”. Be to, aparatas praneš, kai kava bus paruošta.

Atskirai verta paminėti naudingą kavos ruošimo kavos aparatu būdą. Norint paruošti, pavyzdžiui, espreso kavą, reikia iš anksto sumalti kavos pupeles (per smulkus malimas suteiks kavai nemalonaus kartumo), paskui jas įspausti į „laikiklį” iki „tabletės” formos. Tada į grupę įstatykite patį „laikiklį” ir įjunkite vandens išsiliejimą. Jei laikomasi visų rekomendacijų, kavos ekstrakcija trunka ne ilgiau kaip 30 sekundžių.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius