Kaip virti mėsą ir žuvį: į kokį vandenį dėti ir kada sūdyti

Kaip virti mėsą sriubai ir į kokius nisus atsižvelgti, kad paruoštumėte skanų patiekalą – sužinokite medžiagoje Mes.

Kaip tinkamai paruošti mėsą – rekomendacijos / nuotrauka depositphotos.com

Mėsa yra viena iš pagrindinių daugelio patiekalų sudedamųjų dalių, jei žmogus, žinoma, nėra vegetaras. Ją galima troškinti, virti, gaminti sultinį. Mes papasakos, kokiu vandeniu užpilti mėsą troškinant ir kaip ją tinkamai išvirti.

Į kokį vandenį dėti mėsą – patarimai

Prieš verdant mėsą, ją reikia nuplauti tekančiu vandeniu.

Gali kilti klausimas, į kokį vandenį dėti mėsą. Tai priklauso nuo to, kam ji verdama. Pavyzdžiui, šalto vandens reikia sultiniui ar sriubai, o verdančio – salotoms, skilandžiams ir kitiems paruoštiems patiekalams.

Jei mėsą pradėsite virti šaltame vandenyje, dauguma naudingųjų medžiagų pereis į sultinį. O jei kiaulieną, vištieną ir jautieną dėsite į verdantį vandenį – naudingieji mikroelementai liks mėsoje dėl to, kad viršutinis baltymų sluoksnis nuo aukštos temperatūros greitai susigers ir neleis jiems „nutekėti” į vandenį.

Nepamirškite, kad sultiniui ruošti mėsą reikia užpilti šaltu vandeniu, jei norite, kad sultinys būtų aromatingas ir sodrus. Tuo pačiu metu į puodą pačioje pradžioje sudėkite visus sultiniui skirtus ingredientus. Tačiau jei pagrindinis būsimo patiekalo tikslas yra pati mėsa, ją galima užpilti verdančiu vandeniu. Tada ji bus sultinga ir aromatinga.

Kaip tinkamai išvirti sultinį / nuotrauka depositphotos.comKaip tinkamai išvirti sultinį / nuotrauka depositphotos.com

Kada sūdyti mėsą verdant ar troškinant

Mėsą reikia sūdyti baigiant virti. Kadangi druska padidina skysčio išsiskyrimą, ji gali sugadinti patiekalo skonį. Jei sūdytumėte pradžioje, mėsa bus per sausa ir kieta.

Jei svarstote, kokiu vandeniu užpilti mėsą troškinant, atminkite – karštu vandeniu, sultiniu arba kepimo metu susidariusiomis sultimis.

Kaip tinkamai paruošti žuvį – kulinarijos paslaptys

Žuvį geriau virti šaltame vandenyje, bet galite ją virti ir karštame vandenyje / nuotrauka depositphotos.comŽuvį geriau virti šaltame vandenyje, bet galite ją virti ir karštame vandenyje / nuotr. depositphotos.com

Šiuo atveju galioja tas pats principas kaip ir mėsos atveju – jei reikia skanaus sultinio ar sriubos – žuvį rekomenduojama užpilti šaltu vandeniu ir tik tada dėti ant degiklio. Jei jūsų užduotis – išsaugoti žuvies skonį, ją reikėtų dėti į karštą vandenį, bet ne į verdantį. Jei ją įmesite į verdantį vandenį, ji greitai išvirs iš išorės, bet viduje liks žalia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius