Taip žoleles saugo geriausi virėjai: kaip prailginti krapų ir petražolių ryšulėlių gyvavimo laiką

Daugelis žmonių mano, kad užtenka žalumynus sudėti į stiklinę vandens.

Kaip laikyti petražoles šaldytuve / nuotr. depositphotos.com

Kvapnūs, traškūs, ryškūs, sultingi, skanūs – kaip tik tokie žalumynai sukelia apetitą ir papuošia bet kokį patiekalą. Krapai ir petražolės auga beveik kiekviename darže, jų taip pat galima nesunkiai nusipirkti beveik kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje. Tačiau ne visi žino, kaip laikyti žalumynus, kad jie nesugestų.

Anksčiau Mes pasakojo, kaip patiekaluose pakeisti krakmolą, o dabar siūlome sužinoti, kaip laikyti žalumynus šaldytuve inde, kad jie kuo ilgiau išliktų švieži.

Kaip laikyti žalumynus konteineryje

Daugelis žmonių mano, kad geriausia žalumynus laikyti stiklainyje. Tačiau jei norite sužinoti, kaip išlaikyti žalumynus šviežius jų neužšaldant – lengvas mušeika labai paprastas, jums reikės ne stiklainio, o didelio plastikinio indo su dangteliu.

Verta nepamiršti, kad indas turėtų būti su užraktais, kad kuo sandariau užsidarytų. Pirmiausia turėtumėte nuplauti visas žoleles, kurias ketinate laikyti šaldytuve.

Atidžiai apžiūrėkite visus lapus ir stiebus, ant jų neturėtų likti jokių purvo ar žvyro gabalėlių. Kruopščiai nuplovę krapus ar petražoles, padalykite žalumynus į ryšulėlius, kuriuos suriškite paprasta virvele. Visus pageltusius lapus ir šaknų likučius reikia nupjauti arba nuplėšti.

Po to ryšulėlius atsargiai sudėkite į indą. Svarbu atminti, kad žalumynai neturėtų būti „suspausti” konteineryje. Nereikia „tampyti” kekės ir jėga jos spausti. Kai žalumynai bus sudėti, užpilkite juos švariu, vėsiu vandeniu, kad apsemtų visus lapus ir būtų virš kekės.

Po to indą uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą. Tada palaukite 2-3 valandas, per tą laiką žalumynai spės sugerti vandenį. Po to visiškai nusunkite visą skystį. Laikant žalumynus stikliniame inde, reiškia, kad krapai ar petražolės visuomet bus vandenyje, o muškietininkai, kaip išsaugoti žalumynus konteineryje, elgiasi priešingai.

Išimkite puokštes iš indo ir atsargiai nuspauskite lašų perteklių. Indą reikia sausai nušluostyti, tada grąžinti į jį žalumynus ir uždaryti dangčiu. Dabar indą galite įdėti į šaldytuvą, toks laikymas leis žalumynams „pratęsti gyvenimą” daugeliui dienų. Kartkartėmis verta peržiūrėti ryšulius, nupjauti pageltusius lapus. Taip pat nepamirškite išpilti vandens, jo ten reguliariai atsiras.

Kaip laikyti susmulkintas žoleles šaldytuve

Susmulkintos žolelės greitai pradeda džiūti. Todėl jei nusprendėte kurį laiką laikyti smulkintus krapus ar petražoles, pasistenkite iš karto sugalvoti patiekalą, į kurį jas dėsite. Šaldytuve susmulkintas prieskonines žoleles galima trumpai laikyti inde su dangteliu. Tačiau geriausia susmulkintus lapelius sudėti į maišelius ir nusiųsti į šaldiklį, taip žalumynus tikrai išsaugosite.

Kaip išlaikyti žoleles šviežias be šaldytuvo

Jei reikia išlaikyti aromatinius žalumynus šviežius be šaldytuvo, jums gali padėti polietileniniai maišeliai. Apipurkškite ryšulėlius vandeniu ir sudėkite krapus ar petražoles į maišelį. Po to jį užriškite, bet „neišspauskite” oro. Be to, maišelyje reikėtų padaryti keletą skylučių, kad žalumynai kvėpuotų ir ilgiau išliktų švieži.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius