Birželio 18-oji yra Tarptautinė suši diena – šio patiekalo gerbėjai pagerbia japonų kulinarijos tradicijas.
Suši – vienas iš japonų virtuvės simbolių / depositphotos.com
Tarptautinė suši diena yra speciali kasmetinė šventė Birželio 18 d.skirta išskirtiniams ir populiariems japonų virtuvės patiekalams. Ši šventė švenčiama nuo 2009 m., siekiant skatinti ir populiarinti šį patiekalą. Įvairiose šalyse žmonės šią dieną švenčia skirtingai, pavyzdžiui, eina į restoraną, rengia suši vakarėlius arba gamina suši namuose. Norint pasiekti puikių rezultatų, svarbu tinkamai paruošti suši ryžius.
Kaip paruošti suši ryžius
Šis procesas reikalauja tam tikrų įgūdžių ir atidumo detalėms. Pradėkime nuo ingredientų paruošimo. Ryžiams virti reikės geros kokybės japoniškų ryžių, pvz. Koshihikaritaip pat ryžių acto.
Kiek laiko turėčiau virti ryžius suši? Paprastai rekomenduojama ryžius virti apie 20 minučių.. Tačiau virimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo ryžių rūšies ir individių pageidavimų.
Kaip išvirti paprastus ryžius suši – proporcijos standartinės. Paprastai naudojami proporcijos 1:2Tai reiškia, kad vienai daliai ryžių tenka dvi dalys vandens. Tačiau kai kurie virėjai nori įpilti šiek tiek daugiau vandens, kad ryžiai būtų minkštesni. 1:2,5. Svarbiausia, kad ryžių nereikėtų virti garuose, kitaip jie labai sulips.
Jei norite virti suši ryžius daugiafunkcinėje keptuvėje, reikės šiek tiek pakeisti procesą. Pirmiausia kelis kartus nuplaukite ryžius, kad pašalintumėte krakmolo perteklių ir paviršiaus dulkes. Tada į multicookerį įpilkite vandens ir ryžių santykiu 2:1 ir pasirinkite ryžių virimo režimą.
Kaip paruošti suši ryžius be ryžių acto
Jei neturite ryžių acto, galite pasigaminti alternatyvų mišinį iš obuolių sidro acto, cukraus ir druskos.
Proporcijos 0,5 kg ryžių:
- Vanduo – 6 šaukštai.
- Obuolių sidro actas – 4 šaukštai.
- Jūros druskos – 1 šaukštelis.
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Pašildykite obuolių actą, suberkite cukrų ir druską, kad jie visiškai ištirptų, ir atvėsinkite šį mišinį. Tada jį supilkite į virtus ryžius ir gerai išmaišykite.
Idealūs suši ryžiai turi būti lipnūs, bet ne gremėzdiški. Jie turėtų būti sodraus skonio ir puikiai tikti įvairiems įdarams. Svarbu nepamiršti, kad suši ryžių gamyba yra menas, reikalaujantis praktikos ir kantrybės.
Tikimės, kad šie patarimai padės jums pasigaminti skanius ir autentiškus suši ryžius. Mėgaukitės šiuo nuostabiu patiekalu ir švęskite Tarptautinę suši dieną su puikiais ritinėliais ir suši!
Anksčiau Mes pasakojo, kaip virti ryžius, kad jie būtų trapūs.