Puikūs blyneliai per 15 minučių, kuriuos gali pasigaminti kiekvienas: Jamie Oliveris dalijasi savo receptu

Jiems pagaminti tereikia kelių ingredientų.

Kiekvienas gali pasigaminti šiuos blynus / nuotr. depositphotos.com

Garsus britų virtuvės šefas Džeimis Oliveris pasidalijo greitu purių blynų receptu. Jis pabrėžia, kad šis patiekalas pavyks kiekvienam ir neužims daug laiko.

Blynai yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų daugelyje šalių. Šiais laikais yra daugybė jų gaminimo variantų. Džeimis Oliveris, per savo virėjo karjerą sukūręs daugybę receptų, pasidalijo savo blynų paslaptimi.

„Pateiksiu jums patį skaniausią purių storų blynų receptą, kuris toks paprastas…. Per vieną minutę turėsite nuostabų, purų, prabangų blyną, paruoštą valgyti ir saldų, ir sūrų”, – sakė virtuvės šefas vaizdo įraše, paskelbtame jo „YouTube” kanale.

Paruošti imti:

  • kiaušinių – 1 didelis;
  • pieno – 1 puodelis (237 ml);
  • miltai – 1 puodelis (125 g);
  • raugas -2 šaukšteliai.
  • jūros druskos – žiupsnelis.

Jamie savo recepte naudoja specialų mišinį – miltus, kurie jau parduodami su rauginimo medžiaga. Mes receptą pritaikome ir šio ingrediento pridedame patys.

Norėdami pagaminti tešlą, dubenyje suplakite visus ingredientus iki vientisos masės. Oliveris pabrėžia, kad nieko baisaus, jei jūsų dubuo šiek tiek didesnis ar šiek tiek mažesnis nei jo, nes svarbu, kad pieno ir miltų būtų įpilta tiek pat.

Jei norite, į tešlą galite įmaišyti mėlynių. Kepkite ant vidutinės ugnies su trupučiu aliejaus. Prieš patiekiant blynelius galima apšlakstyti saldžiu jogurtu.

Kiti šefų kulinariniai patarimai

Anksčiau Mes pasakojo apie Jamie Oliverio rudeninį pyragą ir apie tai, kaip šio šefo patarimu pasigaminti omletą be pieno ir grietinėlės.

Garsi kepėja Klerė Šafic (Claire Saffitz) sugalvojo geriausią šokoladinį tortą, rašo „The New York Times”. Taip pat papasakojome, kaip padaryti nepamirštamus šokoladinius sausainius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius