Kodėl virtuvės rankšluosčiams plauti reikia celofaninio maišelio: greitas senų dėmių ir riebalų šalinimas

Nepamirškite surūšiuoti rankšluosčių pagal spalvą, nuo to priklauso skalbimo temperatūra.

Papasakosime, kaip išskalbti virtuvinius rankšluosčius su centais / nuotrauka depositphotos.com

Be abejo, rankšluosčiai virtuvėje labai greitai susitepa, nes jie mums tarnauja ir kaip skuduras trupiniams šluostyti, ir kaip takelis. Tikriausiai kiekviena namų šeimininkė žino, kaip sunku skalbti ir balinti virtuvinius rankšluosčius. Daugelis išbandė daugybę brangių parduotuvinių priemonių, bet vis tiek nepavyko jų „prikelti” į pirminę išvaizdą. Mes sužinojo, kaip išskalbti virtuvinius rankšluosčius nuo riebalų ir kvapų su centais.

Kaip skalbti virtuvinius rankšluosčius – pasiruošimas skalbimui

Pirmiausia patariame juos rūšiuoti pagal spalvą. Rūšiuoti būtina, kad jie nesusidarytų dėmių.

Beje, yra gudrybė, kaip skalbti virtuvinius rankšluosčius, atsižvelgiant į jų spalvą. Vienspalvius gaminius geriau skalbti iki 95 laipsnių temperatūroje, o spalvotus – iki 60 laipsnių.

Kaip skalbti stipriai suteptus rankšluosčius – nepamirškite apie mirkymą

Yra keletas virtuvinių rankšluosčių mirkymo būdų:

  • virtuvinius rankšluosčius mirkykite skalbimo priemonėje (rinkitės pagal audinio tipą);
  • pasūdytame vandenyje (į 10 litrų šalto vandens įberkite 10 valgomųjų šaukštų druskos ir maišykite, kol ištirps);
  • peroksido, skalbiamojo muilo ir amoniako tirpale (į karštą vandenį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą peroksido, 1 valgomąjį šaukštą amoniako ir tarkuoto skalbiamojo muilo).

Jei mirkote rankšluosčius paskutiniuoju būdu, palaukite, kol vanduo visiškai atvės ir galėsite saugiai skalbti. O norėdami atsikratyti nemalonaus kvapo, galite įtrinti gaminius muilu ir įdėti į šaltą vandenį su keliais lašais mangano. Leiskite jiems pastovėti tirpale per naktį, tada kruopščiai išskalaukite ir išplaukite mėgstamu plovikliu.

Kaip pašalinti įsisenėjusias dėmes ant virtuvinių rankšluosčių – darbo metodai

Paprasčiausias būdas – užpilti ant dėmės indų ploviklio. Arba galite sudrėkinti dėmes vandeniu ir įtrinti jas skalbimo muilu. Į plastikinį maišelį suriškite rankšluostį (kiekvieną atskirai) ir palikite per naktį.

Trečiasis būdas yra vienas populiariausių. Jums reikės valgomosios sodos ir acto. Toliau jums papasakosime, Kaip skalbti rankšluosčius su soda ir actu:

  • Į skalbyklės būgną įpilkite pusę puodelio valgomosios sodos;
  • į kondicionieriaus skyrių įpilkite tiek pat 9 % acto;
  • skalbkite įprastu būdu.

Šis metodas yra puikus būdas kovoti ir su nešvarumais, ir su kvapais. Jei po skalbimo jaučiate acto kvapą, galite papildomai išskalauti ir greitai išplauti mėgstamu kondicionieriumi.

Kaip išbalinti virtuvinius rankšluosčius – išbandyti virtuvinių rankšluosčių balinimo patarimai ir gudrybės

Tarp populiariausių būdų – mirkymas skalbimo milteliais ir 100 g valgomosios sodos. Šiame mišinyje rankšluosčius reikėtų laikyti bent 3 valandas.

Taip pat gali padėti garstyčių milteliai ir karštas vanduo (pasigaminkite tirštą košę). Mišiniu patepkite rankšluostį ir leiskite jam „veikti” kelias valandas. Taip pat rekomenduojame po skalbimo naudoti papildomą skalavimo priemonę.

Be to, daugelis šeimininkių šiuo atveju naudoja saulėgrąžų aliejų. Papasakosime, kaip išbalinti virtuvinius rankšluosčius namuose naudojant augalinį aliejų. Paimkite pusę puodelio skalbimo miltelių, augalinį aliejų (2 valg. š.) ir baliklių miltelių (2 valg. š.). Visus ingredientus užpilkite 5 litrais verdančio vandens ir gautą mišinį supilkite į nešvarius rankšluosčius. Kai vanduo atvės, nusiųskite rankšluosčius į skalbyklę. Nustebsite, kaip gerai veikia ši patogi gudrybė.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius