Kartais, net ir dedant visas pastangas, košė sulimpa ir tampa visiškai nevalgoma. Papasakosime, kaip virti ryžius.
Košė išeis skani, jei žinosite visas subtilybes / nuotr. depositphotos.com
Kiekvienam pasitaiko akimirkų, kai nesinori vargintis su pietumis ar vakariene. Tokiu atveju imama šiek tiek baltymų (mėsos / žuvies), o prie jų verdama košė. Tačiau net ir tokiame paprastame dalyke yra spąstų. Panagrinėkime, kaip teisingai ir kiek virti ryžius.
Kaip teisingai virti ryžius – svarbios subtilybės
Pirmiausia reikia pasiruošti pagrindinį ingredientą. Pagal rekomendacijas ryžius 5-7 kartus perplaukite šaltame vandenyje, kad atsikratytumėte galimų nešvarumų ir pašalintumėte krakmolo perteklių.
Maistui gaminti verta naudoti indus storu dugnu, kurie tolygiai įkaista, o tada šiluma pasiskirsto po visą patiekalą.
Kaip virti ryžius – proporcijos
Jei norite apsieiti be svarstyklių, paprasčiau viską pamatuoti matavimo puodeliu ar net stikline. Taigi, kiek vandens reikia 1 puodeliui ryžių? Tokiam kiekiui grūdų reikia 2,5 puodelio vandens. Būtent tiek ryžiai sugers ir pasieks tobulą konsistenciją.
Kaip virti ryžius – į verdantį vandenį ar ne?
Nuplauti ryžiai užpilami šaltu vandeniu ir verdami ant mažiausios ugnies 20 minučių. Per šį laikotarpį negalima pakelti dangčio ir maišyti. Visada geriau galutinius patiekalus pagardinti pasiruošimo būsenoje. Jei viskas aišku su druska, reikėtų naudoti baltuosius pipirus – jie suteiks norimo aštrumo, skonio ir kartu nepakenks išvaizdai.
Anksčiau jau dalijomės patarimais, kaip išsirinkti puikius ryžius kopūstų faršui.