Kodėl į orkaitę reikia dėti druskos: patarimai, kaip iškepti skanių kepinių

Kodėl kepiniai džiūsta dujinėje orkaitėje ir kaip tai ištaisyti – skaitykite straipsnį.

nuotrauka depositphotos.com

Daugelis žmonių gamindami maistą yra susidūrę su tuo, kad kepiniai neiškepė ar net visai nesudegė. Tai ne visada rodo, kad nesilaikėte recepto arba neteisingai nustatėte temperatūrą.

Šiame straipsnyje Mes papasakos, kodėl pyragas orkaitėje sudega ir kodėl į jį reikia dėti druskos.

Kodėl viršus nekepa orkaitėje

Yra daug techninių priežasčių, kodėl orkaitė gali „sudegti” ir tinkamai neveikti. Tokiais atvejais būtina išsikviesti techniką, kuris padės išspręsti problemą.

Tačiau dažnai priežastis būna kur kas paprastesnė – dujinėje kaitlentėje šiluma išeina iš apačios ir netolygiai pasiskirsto visoje orkaitėje. Dėl to gali sudegti kepinių apačia, tačiau viduje ir viršuje jie liks žali. Yra keli paprasti būdai, kaip tai išspręsti.

Kodėl ant orkaitės dugno reikia dėti druskos

Ant orkaitės dugno galite padėti kepimo skardą su rupia druska. Tai padės tolygiai iškepti patiekalą, nes druska atiduos šilumą, kai atvės. Kai kurios šeimininkės druskos deda tiesiai ant kepimo formos dugno.

Svarbu, kad druska orkaitėje niekaip nepaveiktų patiekalo skonio. Laikui bėgant ji gali pagelsti, tačiau tai netrukdys jai atlikti savo funkcijos.

Kam reikalinga plyta dujinėje kaitlentėje?

Raudona plyta atlieka beveik tą pačią funkciją kaip valgomoji druska. Ji sugeria šilumos perteklių ir užtikrina, kad šiluma tolygiai pasiskirstytų visoje orkaitėje.

Parduotuvėse taip pat galite įsigyti specialių kepimo akmenų. Jie palengvins kepimą ir leis pamiršti apie sugedusius kepinius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius