Skaidrus ir sodrus: kaip pasigaminti tobulą vištienos sultinį

Sultinys kartais būna toks smulkmeniškas, kad šeimininkėms sunku jį išlaikyti tobulai auksinį. Tačiau paslapčių nėra daug.

Kaip virti skaidrų sultinį / nuotrauka depositphotos.com

Verdantis skaidrus sultinys gali sušilti geriau nei bet koks pledas. Tačiau ne visos šeimininkės žino, kaip jį tinkamai išvirti, kad išryškėtų skonis ir išliktų auksinė spalva.

Mes dalijasi tobulo skaidraus sultinio paslaptimis.

Sultinys yra beveik visų sriubų pagrindas. Be to, daugelis iš mūsų mėgsta jį su vermišeliais arba koldūnais. Tačiau sultinys labiausiai mėgstamas dėl sodrios auksinės spalvos ir sodraus skonio.

Kaip pasigaminti skaidrų sultinį?

Dažniausiai sultinys gaminamas iš paukštienos, ypač vištienos arba kalakutienos. Patyrusios šeimininkės žino, kaip iš vištienos pasigaminti skaidrų sultinį. Pirmiausia atminkite, kad šis patiekalas nepakenčia skubotumo.

Keletas patarimų:

  • sultinį gaminkite tik iš mėsos, atitirpintos iki kambario temperatūros, kad nesusidarytų nuosėdų, dėl kurių jis taptų drumstas;
  • kruopščiai nuplaukite mėsą, perliekite ją šaltu vandeniu, įdėkite mėgstamų prieskonių, daržovių ir nelupto svogūno – tai suteiks auksinę spalvą, sodrų skonį ir pašalins drumstumo perteklių;
  • virkite ne mažiau kaip valandą ant vidutinės ugnies.

Kartais namų šeimininkės laikosi visų patarimų, bet joms vis tiek kyla klausimas, kodėl vištienos sultinys yra drumstas. Tikėtina, kad pasirinktame mėsos gabalėlyje buvo per daug baltymų, o tai turėjo įtakos spalvai, arba patiekalas per daug užvirė.

Kartais sitiją galima išgelbėti. Yra keletas būdų, ką daryti, jei mėsos sultinys drumstas.

3 geriausi būdai, kaip išgelbėti drumstą sultinį:

1. Į drumstą sultinį įmeskite kelis ledo kubelius;

2. Jei pirmasis būdas nepadeda, naudokite kiaušinio baltymo valymą: atvėsinkite sultinį iki 60-70 °C temperatūros, supilkite į sultinį kiaušinio baltymą, užvirinkite ir perkoškite per laisvą audinį;

3. Keli kubeliais supjaustytų pomidorų kubeliai taip pat gali išvalyti drumstą sultinį, be to, jie suteiks originalų skonį ir spalvą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius