Kaip tinkamai pamirkyti sėklas, kad greitai užaugtų daržovės – sužinokite medžiagoje.
Sėklos mirkymo metu turėtų būti kaitinamos / depositphotos.com
Tarp sodybų gyventojų yra nemažai mėgstančių pasidarbuoti su žeme. Tai ne tik fizinis krūvis, bet ir emocinis atsipalaidavimas. O dar daugiau malonumo teikia savo darbo vaisiai. Tačiau derlius ne visada užauga greitai ir tolygiai.
Mes papasakos, kaip pagreitinti pomidorų, baklažanų, morkų ir kitų daržovių sėklų dygimą. Beje, anksčiau pasakojome, kodėl nedygsta paprikų sėklos.
Kaip pažadinti sėklas – paprasti būdai
Yra keletas būdų, kaip pasiekti, kad greitas sėklų dygimas jūsų darže taptų norma. Mes suskaičiavo veiksmingiausius iš jų.
Kontrastinis plovimas
Pirmiausia sėklas reikia pamerkti į karštą vandenį ir palaikyti 4-5 sekundes. Tada iš karto panardinkite jas į šaltą vandenį. Šią procedūrą pakartokite bent 5 kartus. Apdorojimas karštu vandeniu, o po to staigus temperatūros pasikeitimas skatina sėklų dygimą.
Kad būtų lengviau mirkyti sėklas, galite iš marlės pasigaminti nedidelį maišelį ir į jį įdėti sėklas. Taip užtikrinsite, kad visos sėklos liks vietoje ir „neišbėgs” į kriauklę.
Degtinės tinktūra
Kitas būdas pažadinti sėklas – pamirkyti jas degtinėje arba 45 laipsnių stiprumo alkoholyje. Palikite jas pusvalandžiui, o tada galėsite pradėti dirbti darže.
Komposto arbata
Paimkite du litrus ištirpusio vandens (lietaus, upės, sniego), įpilkite 10 ml bet kokios uogienės ir 70 g subrendusio komposto (puodelis sausų medžiagų). Įdėkite ten maišelį su sėklomis tam tikros rūšies sėkloms reikalingam laikui.
PatarimasAnkštines daržoves mirkykite 4-5 valandas, agurkus, moliūgus ir kopūstus – 12 valandų, pomidorus, burokėlius ir salotas – bent parą, morkas ir salierus – dvi paras.
Kaip pagreitinti pomidorų ir kitų augalų sėklų dygimą
Daržininkai jau išbandė daugybę būdų, tačiau yra vienas tikrai veiksmingas. Sėklų mirkymo etape reikia jas pašildyti. Tai padaryti jums padės paprastas kaitinimo padas. Į jį įpilkite 50 ml karšto vandens, ant viršaus uždėkite stiklainį su sėklomis ir apvyniokite frotiniu rankšluosčiu, kad temperatūra greitai nenukristų.
Naudodamiesi šiais paprastais patarimais galėsite džiaugtis neįtikėtinu derliumi ir valgyti sveikas bei skanias daržoves tiesiai iš daržo.