Geriau nei kavinėje: kaip namuose pasigaminti tobulą kavą

Kavai nebūtinai reikia specialių prietaisų. Užtenka tik išmanyti jos ruošimo subtilybes.

Kaip paruošti skanią kavą / Mes

Daugelis žmonių sunkiai įsivaizduoja savo rytą be puodelio aromatinės kavos. Tačiau ne visi žino, kaip tinkamai paruošti kavą.

Mes papasakos apie tobulo rytinio gėrimo paslaptis.

Kavos skoniui didelę įtaką daro tinkamas jos paruošimo būdas. Kad gėrimas būtų tobulas, būtina atsižvelgti į visus nisus, ypač į kavos malimą ar kavos aparato tipą. Pavyzdžiui, maltą kavą reikia virti, o tirpi kava gali būti rūgšti. Panagrinėkime visas subtilybes.

Kava turbo: kaip tinkamai paruošti kavą

Labiausiai paplitęs būdas virti kavą namuose yra turbo kavos virimo aparatas. Tačiau ne visi žino, kaip teisingai paruošti skanią kavą turbo aparate. Prisiminkite keletą taisyklių:

  • kavą į turbo aparatą galima pilti ir šaltu, ir karštu vandeniu: pirmuoju atveju kavos virimas užtruks ilgiau ir ji bus intensyvesnio skonio, antruoju – gėrimas bus švelnesnio skonio;
  • ruošiant gėrimą turbo aparate, kava bus ypač švelni, jei į ją įdėsite gabalėlį sviesto;
  • visi kavos mėgėjai žino, kad kava mėgsta prieskonius – sukurkite savo aromatą ir skonį;
  • kava bus sodresnio skonio, jei ją tris kartus nuimsite nuo kaitinimo, kai kremas pakils;
  • kavos tirščiai nusės greičiau, jei į paruoštą kavą įpilsite šaukštą šalto vandens.

Kavos ruošimas puodelyje

Šis būdas puikiai tinka tiems, kurie dar nepasirinko kavos aparato. Norėdami pasigaminti kavos puodelyje, jums reikės kavos, puodelio ir verdančio vandens.

Maisto gaminimas:

  • į puodelį supilkite norimą kiekį maltos kavos;
  • į puodelį iki kraštų įpilkite verdančio vandens – turėtų susidaryti tiršta kavos kepurė;
  • palaukite keturias minutes, atsargiai išmaišykite, nugriebkite putas ir mėgaukitės.

Dažnai kyla klausimų, kokio malimo kavą rinktis ruošiant į puodelį. Smulkiau sumalta kava suteiks gėrimui daugiau kartumo. Jei dvejojate, galite pabandyti puodelyje virti skirtingo malimo kavą ir išsirinkti mėgstamiausią.

Nevirta kava: kaip pasigaminti tirpios kavos

Tirpi kava turi nemažai privalumų, kurie ir traukia daugelį žmonių. Šios rūšies kavą lengviausia paruošti. Tačiau yra didelis trūkumas, kad tirpi kava gali būti rūgšti.

Kodėl tirpi kava yra rūgšti? Dėl jos cheminės sudėties ypatumų. Tačiau šio ne visiems malonaus skonio galima išvengti. Yra paprastas būdas pašalinti kavos rūgštumą. Ištirpinkite kavą nedideliame kiekyje šalto virinto vandens, o tada įpilkite verdančio vandens. Štai ir viskas – dabar kava nėra rūgšti.

Anksčiau Mes rašė, kaip lengva įveikti „abstinenciją” ir kaip tai paveiks sveikatą. Plačiau – medžiagoje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius