Kiek vandens reikia 1 puodeliui ryžių ir kaip išvirti trapius ryžius – sužinokite medžiagoje Mes.
Kiek laiko virti ryžius ant viryklės, mikrobangų krosnelėje arba multivirtuvėje / depositphotos.com
Norėdami išvirti tobulus ryžius, turite juos tinkamai paruošti – nuplauti šaltame vandenyje. Taip galėsite išplauti visą ryžius sulipinusį krakmolą. Geriausia ryžius skalauti 5 kartus, kol vanduo taps skaidrus, geriausia – naudojant sietelį.
Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip virti ryžius suši, o šiandien pasidalysime įvairių rūšių ryžių virimo technologija.
Paplitusi nuomonė, kad vandens reikia imti dvigubai daugiau nei ryžių, tačiau tai ne visai tiesa – reikia atsižvelgti į ryžių rūšį ir į gamintojo nurodymus ant pakuotės. Parengėme patogų vadovą namų šeimininkėms.
Kokios ryžių ir vandens proporcijos – patarimai / Mes Infographics
Kaip virti ryžius puode – receptas
Iš karto reikėtų paminėti, kad ryžiams virti geriausia naudoti puodą storu dugnu – jame temperatūra pasiskirsto tolygiai. Technologija paprasta:
- puode užvirinkite vandenį ir jį pasūdykite;
- supilkite ryžius ir vieną kartą pamaišykite;
- Kai vanduo pradės burbuliuoti, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir uždenkite puodą dangčiu.
Virimo metu nekelkite dangčio ir nemaišykite ryžių, nes kitaip jie virs ilgiau ir greičiausiai nebus trapūs. Kalbant apie tai, kiek laiko virti ryžius, svarbu atsižvelgti į jų rūšį:
- baltieji – 20 minučių;
- Virtas garuose – 30 minučių;
- rudos spalvos – 40 minučių;
- laukinis – 40-60 minučių.
Kai ryžiai bus paruošti, nuimkite juos nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Jei puode liko vandens, galite jį nupilti arba uždengti puodą sausu rankšluosčiu – jis sugers likusią drėgmę.
Kaip virti ryžius daugiafunkcinėje viryklėje – paslaptys
Ryžių virimas multicooker keptuvėje – patogus būdas pasigaminti sau gardų garnyrą, tačiau svarbu žinoti ir nisus. Turėtumėte:
- Ryžius sudėkite į multicookerio dubenį;
- supilkite vandenį ir suberkite prieskonius;
- uždarykite dangtį ir pasirinkite vieną iš režimų: „Grūdai”, „Ryžiai”, „Pilavas” arba „Grikiai”.
Ryžių virimo laikas daugiafunkcinėje keptuvėje taip pat skiriasi:
- Baltieji – 30 minučių;
- Virtas garuose – 30-40 minučių;
- rudos spalvos – 50 minučių;
- laukinis – 50-60 minučių.
Jei jus domina, Kaip kepti traškius ryžius keptuvėjeŠį variantą taip pat aprašysime kaip alternatyvą. Svarbu naudoti keptuvę aukštais šonais, jos skersmuo turėtų būti 24 cm.
Gaminimo technologija tokia pati kaip ir puodo atveju, tačiau prieš tai ryžių grūdelius reikia 1-2 minutes pakepinti augaliniame aliejuje. Tada užpilti vandeniu ir virti taip pat, kaip ir puode.
Kaip virti traškius ryžius mikrobangų krosnelėje – patarimai
Ketvirtasis ryžių virimo variantas – naudojant mikrobangų krosnelę. Ryžius reikia supilti į tinkamą indą taip, kad kruopos užimtų ne daugiau kaip 1³3 indo tūrio. Tada supilkite vandenį ir suberkite prieskonius.
Įjunkite mikrobangų krosnelę visu galingumu ir nustatykite gaminimo laiką:
- baltieji ir garuose virti ryžiai – 15-20 minučių;
- rudieji ir laukiniai ryžiai – 20-25 min.
Nepriklausomai nuo ryžių rūšies, po virimo kruopas išmaišykite ir palikite dar 5-10 minučių išjungtoje mikrobangų krosnelėje.