Niekada jų nešaldykite: 7 maisto produktai, kurių negalima laikyti šaldytuve

Daugelis maisto produktų šaldytuve gali sugesti dar greičiau nei šiltoje virtuvėje.

Ką galima laikyti šaldytuve, o ko ne / nuotr. depositphotos.com

Prasidėjus šiltiems orams intuityviai norisi kuo daugiau produktų pasiųsti į šaldytuvą. Atrodo, kad šiltoje virtuvėje jie suges akimirksniu, tačiau iš tiesų šaldytuvas – vieta, kurioje daugybė produktų gali sudžiūti, supūti ar tiesiog prarasti vaizdą ir skonį daug greičiau nei kambario temperatūroje. Mes sužinojo, kurie produktai šaldytuve negenda, o kuriems ten ne vieta.

O anksčiau paaiškinome, kodėl negalima dėti karšto patiekalo į šaldytuvą ir kuo tai gresia.

Kokių daržovių negalima laikyti šaldytuve ir kodėl

Daiktai, kuriuos galima laikyti šaldytuve, tikrai nepatenka į šiuos dalykus pomidorai. Dėl šalčio pomidorai praranda savo skonį, tampa minkšti, pablogėja jų tekstūra – peršaldyti pomidorai virsta košėmis. Laikykite juos kambario temperatūroje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių, ir jie ilgiau išliks švieži.

Šaldytuvas taip pat kenkia bulvėms. Jei bulves siunčiate šaldyti, užuot laikę vėsioje, tamsioje vietoje, kur gerai cirkuliuoja oras, jose padaugės krakmolo ir cukraus, todėl jos taps grūdėtos ir saldžios.

Priežastys, kodėl neturėtumėte laikyti svogūnai Šaldytuve – keletas. Ši aromatinga daržovė, taip pat česnakai (jų taip pat nereikėtų siųsti į šaldytuvą), nes, pirma, šaldytuve jie gali sugerti drėgmę ir suminkštėti arba supelyti. Antra, jis gali pakenkti kitų šalia laikomų maisto produktų skoniui ir kvapui. Toks poveikis vargu ar kam nors patiks. Svogūnus geriau laikyti vėsioje, sausoje ir gerai vėdinamoje vietoje.

Mažiau akivaizdžios priežastys agurkai neturėtų būti laikomi šaldytuve. Ši daržovė ne tik greičiau genda užšaldyta, bet ir labai neigiamai reaguoja į kai kurių šaldytuve laikomų maisto produktų (pomidorų, melionų, bananų ir kt.) kaimynystę, tampa karti ir pagelsta. Agurkus reikėtų laikyti vėsioje, sausoje vietoje, bet ne šaldytuve, tada jie netaps vandeningi ir kartūs.

Kokių vaisių negalima laikyti šaldytuve ir kodėl

Šaldymas gali būti žudantis bananai и avokadas. Geriausia juos laikyti kambario temperatūroje, kol jie visiškai sunoksta, ir tik tada, jei reikia, siųsti į šaldytuvą.

Citrusiniai vaisiai, melionai и Ananasai taip pat gali neišlaikyti kelionės iki šaldytuvo lentynos. Laikomi šaltai jie praras savo skonį ir tekstūrą. Geriausia juos laikyti kambario temperatūroje, kol sunoksta, ir tada iš karto valgyti.

7 maisto produktai, kurių negalima laikyti šaldytuve – neakivaizdūs pasirinkimai

Nors priežastys, kodėl daržovės genda šaldytuve, yra gana nuspėjamos, priežastis, kodėl kai kurie kiti maisto produktai ten netinka, atspėti ne taip paprasta. Pavyzdžiui, šaltis ir drėgmė kenkia kepiniams. Dėl jų duonos kepalai greičiau nei norima pasensta ir išdžiūsta, ir tai yra atsakymas į klausimą, kodėl duonos nereikėtų laikyti šaldytuve.

Šaldytuve nėra vietos ir kai kuriems padažams, kuriuos daugelis žmonių būtinai randa šaldytuvo durelių lentynose. Medus medus šaltyje kristalizuojasi ir kietėja, praranda savo skonį ir virsta mase, kurios negalima išimti šaukštu. Aštrūs padažai šaldytuve praranda konsistenciją ir skonį. Abu geriausia laikyti kambario temperatūroje.

Kečupas, garstyčios ir sojų padažas uždarytose, sandariose pakuotėse taip pat nesugenda be šaldytuvo, tačiau gali prarasti skonį dėl užšaldymo. Atidarius juos reikėtų siųsti į šaldytuvą, jei tai rekomenduojama ant pakuotės.

Šaldytuve taip pat nėra vietos įvairioms augalinių aliejų. Dėl šalčio jie sutirštėja ir tampa drumsti. Tokiu atveju juos vis tiek galima valgyti. Tačiau šio nemalonaus poveikio galima lengvai išvengti tiesiog laikant aliejus vėsioje, tamsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir karščio.

Žemės riešutų pasta šaldytuve pavirs akmeniu ir nebebus tinkama tepti ant skrebučių. Kad produktas nesugestų, laikykite jį sandėliuke, kur ne taip šilta, ir atokiau nuo saulės.

Tikrai negalima siųsti į šaldytuvą kava. Pupelės bus prisotintos drėgmės ir įvairiausių kvapų iš šaldytuvo, o aromatizuotas gėrimas taps siaubingu gėrimu. Laikykite jį sandariame inde vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius