Kokius ryžius rinktis įdarytiems kopūstams, kad nesugadintumėte patiekalo: svarbūs nisai

Išvirti ryžius įdarytiems kopūstams visai nesudėtinga. O mes papasakosime, kaip tai padaryti tinkamai.

Kokie ryžiai geriausiai tinka įdarytiems kopūstams – patarimai / nuotr. depositphotos.com

Ryžiai yra viena iš dviejų pagrindinių įdaru įdarytų kopūstų sudedamųjų dalių, o gatavo patiekalo kokybė priklausys nuo to, kokius ryžius pasirinksime. Mes sužinojo, kokie ryžiai geriausiai tinka įdarytiems kopūstams, kiek ryžių reikia ir kaip juos tinkamai išvirti.

Beje, ne taip seniai jau dalijomės virtuvės šefo patarimais, kaip virti įdarytus kopūstus, kad jie nesubyrėtų.

Kokius ryžius rinktis įdarytiems kopūstams

Iš esmės tinka bet kokie ryžiai, idealaus varianto nėra. Tačiau geriau naudoti apvalūso ne ilgas. Taip yra todėl, kad ilgosios veislės yra per daug trapios ir joms tvarkyti reikia patirties ir įgūdžių. Be to, jos geriau tinka plovui. O apvalios veislės, atvirkščiai – lipnesnės, todėl jos nesubyra. Be to, tokie ryžiai geriau sąveikauja su malta mėsa – antruoju pagrindiniu kopūstų faršo ingredientu.

Beje, virėjai kopūstų faršui renkasi šių veislių ryžius arborio ir arnaroli ryžiai. Taip pat tinka ir šios veislės nano ir vialone. Nerekomenduojama vartoti smulkintų kruopų, kitaip įdaras bus per skystas. O kad nesusidarytų košė, pirmenybę galite teikti garuose virtų ryžių košei.

Apvalūs ryžiai geriau tinka kopūstų faršui / nuotr. depositphotos.comApvalūs ryžiai geriau tinka įdarytiems kopūstams / nuotr. depositphotos.com

Kaip virti ryžius įdarytiems kopūstams – instrukcijos žingsnis po žingsnio

Prieš maišydami įdaro ingredientus, ryžius įdarytiems kopūstams reikia išvirti iki pusės.

Tinkamai išvirti ryžius įdarytiems kopūstams visai nesunku, svarbiausia – nepervirti. Tam reikia:

  • kruopas gerai nuplauti, kol vanduo taps skaidrus;
  • supilkite į vandenį santykiu 1 dalis ryžių ir 2 dalys vandens;
  • Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite ryžius 7-10 minučių;
  • po to įdėkite sviesto (nebūtina), uždenkite dangčiu ir palikite šiltai 10-15 minučių.

Atkreipkite dėmesį, kadVerdant ryžiai padidėja ir sugeria daug skysčio. Ryžių sūdyti nebūtina. Įdarytiems kopūstams ryžių virti nebūtina, tačiau jei naudosite žalius ryžius, pailgės įdarytų kopūstų troškinimo laikas ir jie bus šiek tiek sausi.

Ryžiai kopūstams su įdaru – proporcijos

Kiek ryžių reikia įdarytiems kopūstams – ne mažiau svarbus klausimas nei ankstesni. Patyrę virėjai rekomenduoja kilogramui maltos mėsos naudoti vieną arba pusantro puodelio ryžių. Arba ryžius su malta mėsa galima naudoti atitinkamai santykiu 1:3. Taip pat svarbu nepadauginti kruopų, kad faršas netaptų košė.

Teisingai paruošti ryžius kopūstų faršui nesudėtinga / nuotr. depositphotos.comTeisingas būdas virti ryžius įdarytiems kopūstams – tai paprasta / nuotr. depositphotos.com

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius