Daugiau jokių kankinimų virtuvėje: kaip atidaryti bet kokį stiklainį per 30 sekundžių

Patyrusios namų šeimininkės visada naudoja šiuos metodus, kad greitai atidarytų konservuotus maisto produktus.

Sužinokite, kaip lengvai atidaryti stiklainį be pašalinės pagalbos / nuotr. depositphotos.com

Turbūt kiekvienam iš mūsų yra tekę susidurti su skirtingais stiklainiais – po suktinuku, po ritinėliu ar skardine. Kartais atidaryti tokius stiklainius – tikras žygdarbis. Prisiminkite, kiek kartų teko bandyti atsukti dangtelį, kol pirštai išbalo, ir kviestis į pagalbą ką nors stipresnio? Naudodamiesi šiais metodais susidorosite net su pačiu „užsispyrusiu” dangteliu ir tapsite tikrais guru, kaip atidaryti bet kokį stiklainį.

Kaip atidaryti stiklainį su užsukamu dangteliu – 4 darbo metodai

Pirmasis ir bene geriausiai buityje žinomas būdas atidaryti sandarų stiklainio dangtelį yra atidarykite jį peiliu. Šį metodą naudojo net mūsų močiutės, ir nenuostabu, nes kiekvienoje virtuvėje yra peilis. Norėdami atidaryti stiklainį, tiesiog peilio galiuku pakelkite dangtelį tose vietose, kur yra nedideli įlenkimai. Jis nebebus taip tvirtai prigludęs prie kaklelio ir lengvai pasiduos net pačiai trapiausiai šeimininkei. Svarbu: būkite itin atsargūs, kad neįsipjautumėte peilio ašmenimis.

Antrasis būdas trenkite skardinę į stalo ar sienos kampą. Principas čia maždaug toks pat, kaip ir su peiliu. Reikia švelniai trenkti stiklainį į kietą paviršių toje vietoje, kur dangtelis sandariausiai priglunda (kaip tik įlenkimų vietoje). Būkite atsargūs ir nepersistenkite, kad netyčia nesudaužytumėte stiklainio.

Kitas būdas atidaryti stiklainį, jei jis neatsidaro – pamerkite dangtelį į šiltą vandenį. Kai kuriais atvejais pakanka tiesiog palikti stiklainį po šiltu vandentiekio vandeniu kelioms minutėms.

Jei tai nepadeda, padės dar vienas patarimas, kaip atidaryti stiklainį geležiniu dangteliu. Paimkite gilų dubenį, įpilkite į jį šiek tiek verdančio vandens. Įdėkite stiklainį į lėkštę taip, kad dangtelis būtų visiškai vandenyje, ir palikite jį kelioms minutėms. Po to užteks jį tik pasukti – ir stiklainis atsidarys. Kaip ir ankstesniais atvejais, yra svarbus nisas: šio metodo negalima naudoti su stiklainiu, kurį ką tik išėmėte iš šaldytuvo. Leiskite jam sušilti iki kambario temperatūros, kad stiklas nesudužtų, kai pateks į karštą vandenį.

Kaip atidaryti skardinę be atidarytuvo

Lengviausia atidaryti skardinę, jei neturite specialaus rakto, naudojant peilį arba šaukštą. Apžvelkime kiekvieną iš jų šiek tiek išsamiau.

Manome, kad šiuo atveju atidarant skardinę peilis tai gana paprasta, nes šis metodas yra gana paplitęs. Reikia paimti peilį (įsitikinkite, kad jis nėra sulenktas), tada padėkite stiklainį ant lygaus paviršiaus, uždėkite peilio galiuką ant dangtelio prie pat stiklainio krašto ir gerai suimkite jo rankeną.

Kita ranka kelis kartus bakstelėkite peilio rankeną, kol perskelsite dangtelį. Kad būtų lengviau atidaryti stiklainį, patariame padaryti kelias tokias skylutes. Tada reikia įkišti peilį į vieną iš pradurtų skylučių ir nupjauti dangtelį.

Dabar ją suskirstykime, kaip šaukštu atidarykite skardinę. Šiuo atveju teks šiek tiek paplušėti. Padėkite stiklainį ant kieto ir lygaus paviršiaus. Apvalų šaukšto galą uždėkite ant stiklainio dangtelio ten, kur jis liečia kraštą. Stipriai spauskite šaukštą ant dangtelio ir judinkite jį aplink ir aplink, kol atsiras skylutė.

Pamažu judėdami į priekį, galėsite tokiu būdu atidaryti ir stiklainį. Tai ypač tinka tiems, kurie išsiruošė į iškylą ar stovyklavietę ir neturi po ranka peilio.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kelmės „Kražantės“ Elvyravos skyrius