Jūs tikrai naudojote pieno miltelius parduotuvėje pirktuose raugintuose pieno produktuose. Dabar pabandykite juos pasigaminti patys.
Yra keletas paprastų gudrybių, kaip teisingai praskiesti pieno miltelius / nuotrauka: depositphotos.com
Pieno miltelių paminėjimą jūs, greičiausiai, dažnai sutinkate parduotuvinių jogurtų, kefyro ir grietinės etiketėse. Daugelis žmonių šiuos miltelius vertina įtariai, sakydami, kad jie kenkia sveikatai. Tačiau taip nėra. Mes skaitykite, kaip atskiesti pieno miltelius pusryčiams ir užkandžiams.
Anksčiau Mes išsamiai aprašė, kaip pasigaminti naminio sutirštinto pieno – receptą, kurį gali įvaldyti net pradedantysis.
Sausas pienas savo vitaminų sudėtimi ir maistinėmis savybėmis beveik nenusileidžia pasterizuotam pienui. Iš jo gaminama grietinėlė, varškė ir sutirštintas pienas. Sauso pieno skonis nesiskiria nuo skysto pieno skonio: jei bijote, kad koncentratas bus „per vandeningas”, pirkite mišinį su dideliu riebalų ir baltymų kiekiu.
Pieno milteliai – kaip tinkamai juos naudoti
Pieno miltelius sausoje vietoje galima laikyti nuo šešių mėnesių iki trejų metų, priklausomai nuo jų riebumo. Įprasto pieno galiojimo laikas baigiasi po 15 dienų, o nelaikant šaldytuve aukštoje temperatūroje produktas sugenda per vieną dieną.
Prieš naudojant, ypač kūdikių maiste, geriau pasitarti su gydytoju dėl kontraindikacijų ir įsitikinti, kad mišinys nesukels alergijos nei jums, nei jūsų vaikui.
Miltelius būtinai ištirpinti šiltame virintame vandenyje ir gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Vanduo aktyviai sąveikauja su produkto baltymais, todėl sumažėja pieno kiekis.
Kaip tinkamai atskiesti pieno miltelius 1 litrui – žingsnis po žingsnio instrukcijos
Penkiems šaukštams miltelių (25 g) paimkite vieną stiklinę šilto vandens (200 ml) ir palaipsniui įpilkite. Visą tą laiką maišykite mišinį iki vientisos konsistencijos, tada palikite jį 15 minučių „ramybėje”, kad baltymai išbrinktų. Jei norite gauti koncentratą su dideliu riebalų kiekiu, teks pažaisti su vandens ir miltelių santykiu.
Tirpindami pieno miltelius, visada atsižvelkite į temperatūrą, nes nepakankamai pašildytas vanduo sugadins jūsų koncentratą – vietoj skysčio gausite šlapius gumulėlius.
Taip pat nepilkite verdančio vandens, nes tada jūsų produktas sutirštės. O jei naudosite maišytuvą, gausite papildomų putų.
Tačiau jau atskiestą pieną galima išvirti ir naudoti atskirai su pusryčiais ar užkandžiais arba jo pagrindu ruošti pieno košes ar rauginto pieno produktus.